2011. március 22., kedd

Narancslekváros macaron


Még mindig a macaron témánál tartok, de lassan a végére érek ígérem, aztán hozok valami sósat is! Talán ez a narancslekváros ízlett nekem legjobban a hétvégi macaronok közül. Páromnak a mogyoróvajas volt a kedvence. Jó ez így, legalább nem ettük el egymás elől a kedvenceket :)


A macaronhoz használtam az újabb alapreceptemet innen (több benne a mandula, kevesebb a cukor), kakaó helyett kurkuma kivonattal színeztem sárgára. Ezúttal kávédarálóban kicsit megdaráltam a mandula-porcukrot. Érdemes cukor helyett egyből porcukrot használni (vagy a cukrot előbb külön megdarálni), mert akkor kávédarálóban csak néhány másodpercig elég pörgetni a mandula-porcukrot és nem kockáztatjuk azt, hogy kicsapódjon az olaj a mandulából és tapadós legyen az egész.


Tölteléknek csak egyszerűen narancslekvárt használtam, franciát. Most ez volt itthon, biztos házival még finomabb, úgyhogy ha a bolti elfogy akkor én is főzni fogok lekvárt!


Remélem Nálatok is szép napsütés van! Nekem munkával telik a nap, de majd igyekszem délben egy jó nagyot sétálni és feltöltődni! :)