2011. március 1., kedd

Túrópont, ezúttal mogyoró krokantos és JÁTÉK


Sokszor készítem ezt a túrós csodát, nagyon jó és gyors nasi a hétköznapokban. Néhány hónappal ezelőtt, mikor a blog kezdetét írta meg is jelent egy változata itt. Azóta kevesebb darált keksz kerül bele. Mindkét változat nagyon jó, szerintem mindenki ízlése szerint készítse (kóstolja közben és mindenből annyit tegyen bele amennyi szerint neki a legjobb). Annyiból újítok mostanában, hogy amióta Lidlben felfedeztem a mogyoró krokantot, azóta gyakran használom, mert szerintem nagyon feldobja. 


Persze még mindig készítek csak csokiburokkal bevont túrógolyót is, mert nem mindenki szereti a mogyorót. 

Hozzávalók (20-30 túrógolyóhoz):
500 g félzsíros tehéntúró
3 evőkanál darált keksz (most már inkább zabfalatokat, hobbits kekszet vagy egyéb házi készítésű kekszet darálok)
2 evőkanál méz
200-250 g étcsoki
100 g mogyoró krokant ( annyiban másabb ez mint a sima darabolt mogyoró, hogy cukorral be van vonva és nagyon ropogós. Ha natúr mogyorót használnék akkor azt néhány másodpercre mikróba tenném, hogy ropogósabb legyen)


A túrót, darált kekszet és mézet alaposan összekeverjük és golyókat formázunk belőle. A csokit gőzfürdőben vagy mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk és belemártjuk a golyókat, majd mogyoróban megforgatjuk. Sütőpapírra helyezzük, majd amint a csoki megkeményedett kapszlikban kínálhatjuk. 


Közben kitaláltam hogyan legyen a bonbonformás játék. Facebookon és itt a blogon is zajlani fog és a kettőt összevetve fogok sorsolni. Nehezemre esik szétválasztani a két társaságot, ezért találtam ki, hogy mindkét helyen meghirdetem. Tudom így lesz aki több eséllyel indul, ha mindkét helyen jelentkezik, de hát akkor az az ő szerencséje :-) Ezt a játékot főleg olyanoknak indítom, akik nem tudtak eljutni az Aldiba, vagy nem találtak bonbonformát, illetve határon túliak és nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel! Világszerte postázom az ajándékot.
Szóval csak annyi a tennivaló, hogy itt a blogon ehhez a bejegyzéshez írj megjegyzést, hogy szeretnél játszani, illetve ha van már bonbonformád azt is írd meg milyen van.
Facebookon is pont ezt kell majd tenni. Lesz egy bejegyzés a játékról és oda kell megjegyzést írni, hogy játszani szeretnél és ott is írd meg kérlek ha van már bonbonformád, hogy milyen van.
A játékot március 20-án éjfélkor zárom le, másnap sorsolok.
Remélem nem unjátok, hogy megint bonbonforma a nyeremény, de annyira jó vétel volt, hogy önzetlenül gondoltam másokra is és többet szereztem be.