2011. március 5., szombat

Kobold macaronok


Ha már egyszer jobban megy a macaron sütés, akkor az ember tovább akar tesztelni és valami újat alkotni. Játszunk a színekkel, ízekkel és hát miért ne: a formával. Nemrégen láttam még szív és babapiskóta alakú macaront is, tehát úgy gondolom ezzel a kobold sapkára emlékeztető csücskös sütivel is benevezhetek a macaron kategóriába :))) Ez egy céklaporral színezett macaron, amiben kicsit több a mandula aránya, ezért könnyebb volt formázni.


Hozzávalók 20-25 darabhoz:
75 g őrölt mandula
95 g porcukor
2 evőkanál cukor
50 g tojásfehérje (kb. 2 tojásból, de muszáj lemérni)
1/2 kk. céklapor

A macaronokat az itt leírtak alapján készítjük, viszont használjuk az itt megadott mennyiségeket (porcukorból 95 grammot). Ezúttal egy tortadíszítő segítségével nyomjuk a sütőpapírra a tésztát, úgy hogy csücskös maradjon. Ugyanúgy szárítjuk 30-40 percig, majd az előző receptben leírtak alapján sütjük.


Narancsos-karamell krém készült bele. Tejkaramellát készítünk az itt leírtak alapján. Általában 1/4 adag bőven elég 25 macaronhoz. Miután a tejkaramella jól besűrűsödik adunk hozzá egy-két szelet narancsot (meghámozva, rostjaira szedve, szeletek héját is vegyük le!), illetve 1 kávéskanálnyi narancslevet. Keverjünk hozzá 1/2-1 evőkanálnyi mascarponet, majd töltsük meg vele a macaronokat. Éjszakára tegyük hűtőbe és bírjuk ki reggelig, ne együk meg, mert akkor lesz igazán finom, ha a krémtől megpuhul belül a macaronunk! :)


A Játék a bonbonformáért még tart, ha játszani szeretnél akkor a korábbi bejegyzésnél hagyj megjegyzést, vagy látogass el a Facebookra és ott írj. Ha mindkét helyen írsz, akkor nagyobb eséllyel indulsz :-)