2011. március 14., hétfő

Fekete cseresznyés-tejkaramellás bonbonMég mindig gyakran készítek bonbonokat, főleg ajándékba, vagy vendégvárónak. Engem teljesen kikapcsol ez a folyamat, úgyhogy imádom csinálni :) Ezúttal fekete cseresznyés- tejkaramellás készült étcsokoládé burokban.


Hozzávalók 15 darabhoz:
15 szem aszalt fekete cseresznye
csipetnyi kardamom
1 evőkanálnyi tejkaramella
150-200 g étcsokoládé

Az aszalt fekete cseresznyét vízbe áztatom 1-2 órára, hozzáadom a csipetnyi kardamomt. Kismamának készült a bonbon, ezért nem borba áztattam, de persze annak aki alkoholt fogyaszt az áztassa inkább fehér borba. Készítettem tejkaramellát az itt leírt receptem alapján. Annak kb. 1/4ét használom fel bonbonba, de pontosan nem mértem le. Nálunk mindig elfogy a maradék tejkaramella, ezért mindig teljes adagot készítek :)
A csokit olvasztom, temperálom, kikenem vele a formát és belehelyezem a krémet, majd lezárom csokiburokkal az itt leírtak alapján. 


És ha még van aki játszani szeretne a bonbonformáért, akkor a korábbi bejegyzésnél hagyj kérlek megjegyzést, vagy látogass el a Facebookra és ott írj. Ha mindkét helyen írsz, akkor nagyobb eséllyel indulsz.