2012. október 27., szombat

chocoMe újra

Nem első alkalommal jártunk a chocoMe-nél. Ezúttal sem csalódtunk.
Nyílt nap keretében mutatták be az új csokoládé-manufaktúrát illetve az új karácsonyi kollekciót. Szinte 3 év után a régi, sokkal kisebb helyet kinőtték, így új helyre költöztek. Az új manufaktúra a bemutatóterem közvetlen szomszédságában van Angyalföldön. Bár sötétedés után érkeztünk még szerencsénk volt elcsípni egy körbevezetést is. Ahogy beléptünk kaptunk a cipőkre védőzacskót, meg amit mindenki viccesnek talált: fejvédőt. Nem mi voltunk az egyetlenek akik ezzel fényképezték magukat :) Kristóf nem kapott, bár ő is mókás lett volna.

Nagyon igényes belső terekkel rendelkezik az új hely. Igen praktikus az elrendezése is, ugyanis követi a "gyártási" folyamatot: raktár, csokitemperáló terem, ahol a táblák elkészülnek és megszórják őket a különféle feltétekkel, innen a hűtőkbe tolják őket. A hűtők másik terembe is nyílnak, ahol már a csomagolás zajlik. Ha jól emlékszem 12 országba exportálják a terméket és naponta 2-3 ezer tábla csokit készítenek. Köztük van már Erdély is, úgyhogy lehet otthon is keresni ezeket a különleges csokikat.

A raktár nagyon tetszett nekem. Gábor elmondása szerint éppen kiürült a csokikészletük, de attól még nagyon jó volt ilyen hatalmas mennyiségben látni fűszereket, liofilizált gyümölcsöket no meg a valódi 23 karátos aranypelyheket. Mit szóltok 3 gramm aranypehely mekkora üvegben fér el? Hát jó nagyban, szerintem olyan 2-2.5 decisben.

A körbevezetés után természetesen nagy mennyiségű csokoládé várt kóstolásra, köztük az új kollekció darabjai is. No meg bor, pálinka és cider. Csak, hogy valami kivetnivalót is mondjak: én egyetlen dolgot hiányoltam és ez a (ásvány)víz. Többiek természetesen jól elvoltak a borokkal. De rutinos anyukaként most már mindig lapul víz a táskámban, így aztán minden ízű csokit ki tudtam élvezni :)

Végül pedig egy kép az alvó manónkról és a chocoMe-ről :)