2012. október 31., szerda

Chianti étterem (Veszprém)

Erről mindenképpen írni kell. Nagyon jó helyen jártunk ma. Szerencsénkre Kristóf is jól bírta, úgyhogy mi kiélvezhettük az isteni ebédet. Veszprém volt a mai úti cél. A Chianti éttermet céloztuk meg. Kisbabás szülőként egyből kiemelném, hogy nagyon felkészültek: etetőszék, pelenkázó, mindenféle eszköz és valamennyi játék is várja a legkisebbeket.
Már egy korábbi éttermi beszámolónál írtam arról, hogy mostanában ebédelni járunk, mert a vacsora nem jöhet szóba. Nálunk ez úgy néz ki beválik. Egyetlen dologtól szoktam tartani: kismanónk jó ideje sikongatós korszakát éli. Ez főleg akkor kellemetlen, ha körülöttünk éppen üzleti ebédek zajlanak :)
No de akkor térjek is a lényegre. Kis előételekkel vártak minket. Volt fűszervaj házi napraforgómagvas kenyérrel és szárnyas pástétom sütőtök variációkkal. Mindkettő nagyon finom volt. Legjobban nekem sütőtökkompót és pirított tökmag ízlett, igazán összhangban volt a pástétommal.

Fűszervaj házi napraforgómagvas kenyérrel

Szárnyaspástétom sütőtökkompóttal, pirított tökmaggal

Főételnek én kacsamellet, Andris borjúcsülköt választott. A cékla és sütőtök izgalmas köretnek bizonyult az enyhén füstölt, rózsaszínre sütött kacsa mellé. Andrisnak nemcsak az omlós borjúcsülök ízlett, hanem kiválónak találta mellé a kecskesajtos, ízes gnocchit, no meg a szárított paradicsom-citrom-petrezselyemhab ízkavalkádot. 

Enyhén füstölt kacsamell céklapürével és rómaiköményes sütőtökkel sütve

 Borjúcsülök kecskesajtos gnocchival, petrezselymes habmártással, citrusos szárított paradicsommal

A kinti hidegre való tekintettel én meleg desszertre vágytam. Így esett a választás a túrógombócra. Ebben sem csalódtam. A savanykás áfonya igen jól ellensúlyozta a marcipán édességét. Andris sajttortája is igen finom volt.

Áfonyás túrógombóc marcipánöntettel 

Philadelphia sajttorta szederfagylalttal

Ha Veszprémben járunk mi majd biztos visszatérünk! Köszönjük a finom élményt és a kedves kiszolgálást!

Ha arra jártok, ne hagyjátok ki!