2011. szeptember 30., péntek

chocoMe- Csokoládé szépségverseny

kép ChocoMe

Ha azt mondjuk szépségverseny, akkor le merem fogadni a férfi olvasók többségének egyből megjelenik egy női sziluett a szeme előtt. No de ez nem arról szólt. Bár igazi szépségversenyen még sose voltam, arról nem tudok nyilatkozni, de ez a csokoládés verzió nekem igazán tetszett. A Lucullus Baráti Társaságtól Turóczi Gábor meghívott erre az eseményre. Azt mondta csoki is lesz. Nem csak nézni és szavazni, hanem falni is lehet. Hát szabad erre nemet mondani? :)
Érkezéskor maga Gábor fogadott, aki sokat mesélt a Lucullus BT tevékenységeiről, hogy milyen egyéb rendezvényeket szerveznek, illetve mesélt a chocoMe-ről is. Angyalföld kevésbé frekventált részén nyílt meg a bemutatóterem. Talán azért ott, mert a közelben van a manufaktúra is. Budapesten több mint 70 virág és egyéb boltban lehet vásárolni chocoMe-t. Jómagam is a DunaPlázában Móri Imre virágboltjában ismertem meg korábban a chocoMe-t. Mégis talán a legjobb üzleti modelljük a webshop szerintem. Annyira jó az, amikor az ember maga választhatja ki az alapoktól, hogy milyen csokoládét szeretne. Kiválasztja előbb azt, hogy étcsokit, tejcsokit vagy éppen fehér csokit szeretne és utána jöhet az izgalmas feltétek kiválasztása: gyümölcsöket, fűszereket, magvakat, különleges feltétet és dekorációt is választhat. A liofilizált gyümölcsök igazán finomak, a kandírozott ibolya-, rózsa- és jázminszirmok vagy a 23 karátos aranypelyhek nagyon különlegesek. Bevallom korábban nem ettem aranyat :))) Ha összeállítottuk a csokit akkor máris lehet interneten rendelni és 24 óra alatt kiszállítják. Nyáron hűtőtáskás csomagolásban megfelelő hőmérsékleten érkezett meg a csomag a vevőkhöz. Színvonalas.
Jöhetett a kóstolás. Vannak kifejezetten olyan csokoládék amik mellé adott borokat vagy Rézangyal pálinkát kínálnak. A csokik közül nekem egyértelműen az étcsokoládé alapúak jöttek be, feltétek közül a liofilizált málna és meggy, a  kandírozott rózsa- és jázminszirom és különleges volt az aranypehely is.
Aztán ott voltak a falon a versenyzők. Összesen 76 elegáns, ízletes, színes vagy éppen mókás csokoládé várt arra, hogy rá szavazzunk. Összesen hármat kellett kiválasztani. Próbáltam elvonatkoztatni az íztől és inkább a külső szépségére koncentrálni, de így is nehéz volt csak hármat kiválasztani. Kíváncsian várom az eredményt, hogy vajon az általam kiválasztott három közül benne lesz-e valamelyik a top háromban :)
Miután egész sokféle csokit kóstoltunk meg, búcsúzáskor még egy kis ajándék is járt. További csokit kaptunk! Köszönjük! :)

Webshop itt