2011. szeptember 14., szerda

Lila bazsalikomos szendvicskrém


Ez volt a tegnapi uzsonnám és facebookra felkerült róla egy kép. Hát igen ha valaki összehasonlítja az ottani és itteni képet akkor ég és föld...ennyit az iPhone fényképezőképességéről :)...elég sok mindenre jó ez a telefon, de két dologra nem: telefonálás és fényképezés...számomra a két legfontosabb dolog lenne, de hát ez van. Ennyi erővel a kis kompakt Panasonic fényképezőmet is leszólhatnám, hogy jobb géppel még jobb lenne, de most nem a fényképezőgép vásárlás a prioritás.


Szóval tegnap délután ezeket a szív-szendvicseket majszoltam. Bevallom 6 főnél nagyobb társaságnak biztos nem készítenék ilyen formás szendvicset :) Csak ha nem szív alakú formában sült kenyeret szeletelnék hozzá, ami ilyen formában sült. De ennek hiányában beáldoztam 2 szelet kenyeret és kiszúróformával szép formákat kaptam. Volt ám bőven "hulladék" kenyér is, amit szintén megettem...és még legalább két másik szelet kenyeret is, mert annyira ízlett ez a szendvicskrém.


Hozzávalók:
250 g túró (tehéntúró)
200 g görög joghurt (ennek hiányában lecsöpögtetett joghurt vagy 10-12%os tejföl)
2-3 szál lila bazsalikom apróra vágva
3 aszalt paradicsom apróra vágva
10 szem fekete olajbogyó apró kockákra vágva
só ízlés szerint

A túrót, joghurtot és a sót botmixerrel alaposan összekeverjük. Továbbá csak kanállal kevergetve hozzáadjuk a bazsalikomot, aszalt paradicsomot és az olajbogyót.
Ha azonnal tálaljuk akkor adhatunk hozzá kevesebb joghurtot, hogy kevésbé legyen folyékony. De ha néhány órával később, akkor kell hozzá ez a mennyiség. Több joghurttal akár mártogatósként is kínálhatjuk zöldségek vagy akár grissini mellé.