2010. december 28., kedd

Csokis-marcipános macaron


Lassan macaron csömöre lesz a kedves olvasómnak! Igérem már csak egy van hátra, aztán jönnek a bonbonok :) Próbálom behozni a karácsonyi lemaradást, de hát nem igazán sikerül.

Nálunk az Ünnep elég rohanósra sikerült, hiszen a kevés nap alatt megjártuk Erdélyt (Beszterce) és Szolnokon is voltunk anyóséknál. Mindenhol nagyon finomakat ettünk és örültünk egymás társaságának. Ma már itthon Budapesten teszünk-veszünk, jó kicsit rendbe szedni a lakást.

Angyalkától és Jézuskától kaptam sok jópofa dolgot, majd biztos szerepelni fognak a fotókon. Most már mindenki nagyon tudja mivel lehet nekem örömet szerezni, hát mi mással mint konyha fronti dolgokkal :) Ezzel az Angyalka-Jézuska témával majdnem beégtem barátnőm 5 éves kisfiánál otthon Besztercén...elvégre nem mindegy mit mond az ember, ha ő az Angyalkát várja akkor miért is jön a Jézuska vagy a Télapó?? :)

Nos akkor jöjjön a macaron téma. Receptje itt található. Annyi a változás jelenleg, amit már előbbi bejegyzésemben is említettem, hogy féladagokat sütök inkább többször. A tölteléket pedig már egyik bonbonomban használtam itt.


5 megjegyzés:

 1. Fincsi lehet, és milyen szép színe van! Megy a blogodhoz:)

  VálaszTörlés
 2. Még fel sem ocsudtam az előző macaron gyönyörű látványától, és már itt a következő. Ez is olyan ennivalóan szép!!:)
  (na már biztos, hogy nekilátok a gyártásnak:))))

  VálaszTörlés
 3. Ez annyira gyönyörű, hogy arra már szavak sincsenek... De a receptje hol van? A linknél a macaron alapreceptet találtam csak...

  VálaszTörlés
 4. Gallov: köszi! Alapreceptet használom mindig. Mostanában már kicsit több mandulát és kevesebb cukrot használok. Például nézd meg az itt leírt újabb receptet: http://colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/02/epressz-kakaos-macaron-atdolgozott.html
  Kakaó helyett zöld klorofill festéket használtam ez esetben (vagy egyéb zöld természetes por állagú színezéket érdemes használni).
  Tölteléknek meg ez esetben a bonbonnál leírt csokis-marcipánt készítettem:
  http://colorsinthekitchen.blogspot.com/2010/12/csokis-marcipanos-es-mentas-avokados.html
  Remélem segítettem, ha további kérdés van nyugodtan írj emailt! :)

  VálaszTörlés