2010. december 6., hétfő

Sajt


Még mindig van a Hollandiából hozott sajtokból. Október végén, november elején voltunk ott 10 napot és több kiló sajtot hoztunk. Azóta csemegézünk belőle. A Gouda sajtok nagy kedvenceim lettek. Amint hazaértünk egy pesztós sajtot ettünk meg, ami nagyon szép zöld színű. Itt van néhány kép róla, ha valaki kíváncsi rá. Ezúttal darabos bors van a sajtban. Ez is nagyon finom, érdemes kipróbálni! A friss zöldségek egészen nyári hangulatot teremtettek, pedig odakint uralkodnak a mínuszok.


A hétvégén mi Kecskeméten jártunk. Nagyon szép város, én most jártam ott először. Állomásról a szállás fele sétálva belebotlottunk egy delikatesse boltba. Igazán meglepett. Sok termékük van a budapesti Ázsia boltból, úgyhogy aki különlegességre vágyik és azon a környéken él, mindenképpen érdemes megkeresni. Mi bementünk, de nem terveztem semmit vásárolni, mert nem akartam a hétvégén magammal cipelni...végül csak egy csomag hibiszkuszvirágot hoztam, de így is kaptam ajándékba még egy zacskó fűszert :)


Ti is sajtimádók vagytok? Van kedvencetek? Ha valaki megkérdezne, lehet, hogy nem is tudnám rangsorolni a kedvenceket. Amikor nyáron Olaszországban voltunk, akkor persze a parmezán meg a Grana Padano volt a kedvenc. Aztán Hollandiában a Gouda és a kecskesajtok...a franciák comté sajtja is nagy kedvenc...szóval mindig más, de jó ez így!

Szép hetet Mindenkinek! Remélem járt Nálatok a Mikulás! :)))