2010. december 6., hétfő

Sajt


Még mindig van a Hollandiából hozott sajtokból. Október végén, november elején voltunk ott 10 napot és több kiló sajtot hoztunk. Azóta csemegézünk belőle. A Gouda sajtok nagy kedvenceim lettek. Amint hazaértünk egy pesztós sajtot ettünk meg, ami nagyon szép zöld színű. Itt van néhány kép róla, ha valaki kíváncsi rá. Ezúttal darabos bors van a sajtban. Ez is nagyon finom, érdemes kipróbálni! A friss zöldségek egészen nyári hangulatot teremtettek, pedig odakint uralkodnak a mínuszok.


A hétvégén mi Kecskeméten jártunk. Nagyon szép város, én most jártam ott először. Állomásról a szállás fele sétálva belebotlottunk egy delikatesse boltba. Igazán meglepett. Sok termékük van a budapesti Ázsia boltból, úgyhogy aki különlegességre vágyik és azon a környéken él, mindenképpen érdemes megkeresni. Mi bementünk, de nem terveztem semmit vásárolni, mert nem akartam a hétvégén magammal cipelni...végül csak egy csomag hibiszkuszvirágot hoztam, de így is kaptam ajándékba még egy zacskó fűszert :)


Ti is sajtimádók vagytok? Van kedvencetek? Ha valaki megkérdezne, lehet, hogy nem is tudnám rangsorolni a kedvenceket. Amikor nyáron Olaszországban voltunk, akkor persze a parmezán meg a Grana Padano volt a kedvenc. Aztán Hollandiában a Gouda és a kecskesajtok...a franciák comté sajtja is nagy kedvenc...szóval mindig más, de jó ez így!

Szép hetet Mindenkinek! Remélem járt Nálatok a Mikulás! :)))4 megjegyzés:

 1. Micsoa fotók, micsoda finomságok :)

  VálaszTörlés
 2. Jujjdeguszta. Ezt szeretem én nálad, látod-e a tálalást... Az egyszerű dolgok is olyan nagyszerűek.
  Az érlelt sajtot szeretem a legjobban. Strong Cheddar! Itthon nem láttam még. Egy Brassói cég készít vmit, de alig tudtam lenyelni. Az angoloknál nagyon menő, és olyan olcsó mint nálunk a "Dália" sajt. Itthon talán a Napolactos Moieciu hasonlít hozzá a legjobban. De az sem az igazi.
  ááá, még jó hogy nem vagyok kismama. Most nagyon megkívántam...

  VálaszTörlés
 3. @Ami: Köszi!

  @Anna: de régen ettem Napolact terméket! Legjobb emlékem a kolozsvári bemutató üzletük a Marasti negyedben, egyetemről mindig oda jártam bevásárolni. A jó kis lapte batut kukoricapehellyel :) A cheddar sajt is nagyon finom, valahogy kimaradt a felsorolásomból

  VálaszTörlés
 4. Lehet egy sajtra mondani, hogy szép?:P

  VálaszTörlés