2010. december 31., péntek

Narancs-fahéjas bonbon, játék és az év utolsó bejegyzése


Azt terveztem, hogy év végéig a karácsonyi ajándékok receptjeinek a végére érek, de hát nem sikerült. Sebaj, megpróbálom majd minél előbb megírni azokat is. Így az idei év utolsó bejegyzéseként jöjjön hát egy bonbon recept. Egy nagyon könnyed citrusos-fahéjas, mascarpone töltelékes bonbon.

Hozzávalók:
150 g étcsoki (buroknak)
1.5 evőkanál mascarpone (nem púpozott)
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál frissen facsart narancslé
narancshéj, citromhéj és fahéj ízlés szerint

A bonbont a már korábban leírtak szerint készítem, megtalálható itt. A mascarponet a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a narancslevet, citrus héjakat és fahéjat.


A recepten kívül még muszáj megemlítenem, hogy képzeljétek könyvet nyertem Csakapuffin facebook oldalán! Múlt héten törént, hogy az újonnan kapott iPhone-on éppen facebookot olvastam autózás közben. Mert mi mást olvasna az ember egy ilyen kütyün elsőre ha nem féjszbukot??? És mit látnak szemeim?...nyertem egy Gourmandia könyvet. :)) ott ujjongtam örömömben a kocsiban! Tegnap össze is futottunk Puffinnal és átadta a könyvet. Nagyon örülök a könyvnek és a találkozásnak is, hiszen ő az első hús-vér gasztroblogger akit megismertem (többieket sajna még csak virtuálisan :) ). Aztán volt szerencsém egy pillanatra KicsiVú-val is összefutni. Szóval gazdag egy nap volt a tegnapi.

Hazafele a villamoson azon gondolkodtam, hogy eszméletlen jó dolog ajándékot kapni és én még nem is ajándékoztam az olvasóimnak. Eldöntöttem tőlem is egy szerencsés valaki januárban kap egy kis ajándékot. Még nem tudom mi lesz az ajándék, de igyekszem kitalálni. Remélem így is lesz kedvetek játszani, hogy nem tudjátok mi lesz a nyeremény :)
Szóval egyrészt a blogger rendszeres követőim, másrészt a Facebook oldalam követői kerülnek be a kalapba. Ha valaki mindkét helyen szerepel na bumm, akkor nagyobb esélye lesz. Ha nyerni szeretnél akkor Január 20-ig lehet még regisztrálni. Addig kitalálom mi legyen az ajándék. Aki már követőm annak semmi tennivalója nincs, csak bízza magát Fortunára :)

Minden kedves olvasómnak Nagyon Boldog Új Évet kívánok!