2011. február 27., vasárnap

Retek, gouda sajt és néhány hétvégi gondolat


Ez egy újabb tavaszváró bejegyzés. Hátha ezzel is sürgetem a jóidőt :) Nem tudom Nálatok milyen időjárás van, de mi a hétvégi kirándulás alatt csak pár percnyi napsütést éltünk át. No de nem panaszkodni akarok és legkevésbé szeretnék britt módra órákig az időjárásról beszélni! :))) Fantasztikus másfél napot töltöttünk szüleimmel Zalakaroson és "gasztro fénypont" is volt, eljutottunk a siófoki Aldiba és vettem bonbonformákat meg sok minden egyebet. Ez utóbbit csak azért mondom el, mert a közeljövőben tervezek Nektek kedves olvasóim ajándékozni a zsákmányból. Persze csak azoknak akik nem tudtak Aldiból bonbonformát szerezni és szeretnének egyet. Majd jövök részletekkel! :) Mindenképpen érdemes a Facebookon is csatlakozni hozzám, mert valószínű egyiket ott fogom elajándékozni. 


Ez a szendvics még a pénteki reggelim volt. Annyira szép színek jöttek össze, hogy gondoltam megörökítem. Recepttel nem tudok szolgálni, meg nincs is értelme, elvégre csak egy vajas kenyér pesztós gouda sajttal és néhány szelet retekkel.


Szép hetet Mindenkinek!9 megjegyzés:

 1. Pestós gouda? Észmegáll!:) Nagyon guszta. Én is retkezek, imádom.

  VálaszTörlés
 2. De jó, hogy te kaptál formákat. Én két helyen is jártam, egyikben sem volt... Tortagyűrű és sütőforma igen, de bonbonforma egy sem. Pedig át is túrtam mindent miattuk :(

  A pestos gouda egyébként isteni dolog! Én spagettire is szoktam reszelni: sárga tészta, piros paradicsomszósz, zöld sajt: igazán szívderítő (és tavaszváró) az is :)

  VálaszTörlés
 3. Tényleg gyönyörű színek és szerintem az íze is finom, bár a pesztós gouda sajtot még nem volt szerencsém kipróbálni!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jól tetted, hogy megörökitetted ezeket a szineket!
  Gyönyörű és biztos finom is!!
  Kellemes hetet Neked, Nektek!

  VálaszTörlés
 5. Ildy ez a sajt nagyon finom, kár, hogy Mo-n kevés helyen kapható, de Hollandiában minden utcasarkon :D Hátha Angliában is összefutsz vele! :)

  Lora majd jelentkezz a játékra és hátha Te leszel a szerencsés. Nagyon örülök, hogy vettem pluszban is bonbonformát, remélve, hogy lesz olyan aki vágyik rá, mert nem tudott hozzájutni.

  Életünk és ételeink örülök, hogy tetszenek a színek. én egy szín-őrült vagyok, de ez már a blogom nevéből is kirí :) Ha lesz alkalmad pl. eljutni Amszterdamba akkor ingyen kóstolhatsz nagyon sok helyen ilyet!

  Emőke igen ez az volt :)

  Edith mindig félve publikálok ilyen semmitmondó posztokat, ahol nem igazán van recept, de végülis ezt a blogot anyukám meg magam miatt írom és ami nekem szívemhez közel áll azt publikálni kéne...

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok,
  Az lenne a kérdésem, hogy az említett pesztós goudát hol lehet beszerezni Budapesten? esetleg Budaörsön... valakit szeretnék meglepni vele, ezért fontos lenne. Köszönöm előre is. :)
  dorcsi

  VálaszTörlés
 7. Kiss: a francia hipermarketekben keresd. utoljára a 3. kerületi Auchanban láttam.
  A képen Hollandiából hozott darab van, ilyen: http://www.henriwillig.com/ProductOverview.htm;jsessionid=A6F3559FC90557AAACD84A973896D33C?Category=Cheese
  Remélem sikerrel jársz! :)

  VálaszTörlés