2022. szeptember 25., vasárnap

Dávid 7 éves

 

A középső fiacskánk Dávid július végén volt 7 éves. Meg is ünnepeltük többször is, hiszen volt ovis pajtásaival buli a Szemlőhegyi barlangban, aztán Romániában Sinaian ünnepeltük a napján. Viszont a szokásos marcipán torta elmaradt és abban maradtunk ősszel pótoljuk.

Aki régebb óta követ, az tudja hogy 8 éve férjemmel Andrissal közösen készülnek ezek a torták. A torta belsejét én sütöm, Andris a marcipán művész :) mindig a gyerekek aktuális kedvence kerül a tortára. Most éppen Lego Super Mario. Stílusosan Lego gyertya került rá.

Szerintem nagyon szuper lett, Dávid imádta!A korábbi évek alkotásait itt találjátok, ha van kedvetek nézelődni:Belül 5 lap piskóta között egy kevés tejcsoki ganache burkolva étcsokival és rá a marcipán.

A piskóta, étcsoki és tejcsoki krém receptje ITT. 6 tojásból piskóta készült 2 darab 18 cm-es keretben. 3-3 tortalapra vágtam, de csak 5 lapot használtam fel, így is jó magas lett. A tejcsoki krémből egy kevés megmaradt (vékonyan kentem meg a tortalapokat). Étcsoki burkoláshoz 200 ml tejszínt és 200 g étcsokit használtam, egy kevés abból is maradt. Marcipánból 500 g burkoláshoz (ebből is le kell vágni, de a kényelmes nyújtás, burkolás érdekében kell ennyi). A dekoráláshoz már nem kell olyan sok, inkább sok szín szükséges. Mi a szolnoki Gera marcipánt szoktuk használni.