2015. június 25., csütörtök

Electrolux Assitent konyhai robotgép tesztelés


Az elmúlt hetekben az Electrolux Assistent konyhai robotgépét teszteltem. Első ránézésre megállapítottam, hogy igen szép darab ez, jól mutat a konyhámban (természetesen ez annak is köszönhető, hogy színben számomra a tökéletes darab érkezett). Aztán jöttek a próbafőzések/sütések, hogy megállapítsam mivel tud ez többet az egyszerű kis kézi robotgépemnél. Nos úgy írok véleményt róla, hogy korábban sose használtam álló konyhai robotgépet, tehát nincs összehasonlítási alapom saját kategóriáján belül, hanem csak a nagy ugrást tudom elmondani a kézi robotgépről erre a maga csinál mindent, álló csodára.



Akkor jöjjenek szépen sorban az előnyök. Elsősorban az tetszett benne, hogy tényleg ott lehet hagyni, maga dagasztja meg a tésztát, közben egyebet lehet csinálni (tehát időt takarít meg vele az ember). Aztán ami még kifejezetten tetszett az, hogy könnyen mosogathatóak az alkatrészek. Sok egyéb gépem van itthon és tényleg van aminek elég körülményes a tisztítása ezért bevallom azokat nem is szívesen veszem elő. Nos ezzel más a helyzet, tényleg pik pak el lehet mosogatni. Ez szerintem annak is köszönhető, hogy nem száz apró darabból áll. A szeletelő és daráló kiegészítők is nagyon praktikusak. A szeletelőnek szép nagy a nyílása így nem kell a zöldségeket millió apró darabra vágni mielőtt a géppel szeletelnénk. Aztán hát előnye amit legelőször is említettem, hogy igen mutatós darab ez bármilyen konyhában.
Ennyi előny után azért jegyezzek meg hátrányt is, hogy nehogy elfogultnak gondoljanak az olvasók. Egyik hátránya az, hogy kis konyhában nincs erre hely. Szóval ha magamból indulok ki a korábbi lakásban ennek semmi helye nem lett volna. És még egy hátrány az, hogy kis mennyiségeket nem érdemes ebben feldolgozni. Kis család lévén azért sokszor sütök 1-2 tojásból piskótát vagy verek fel 2 deci tejszínt. Nos ez a gép nem ezekre a mennyiségekre való. Itt a minimum 3 tojásra kell gondolni, amihez érdemes elővenni. Viszont ez másnak pont előnyt jelenthet, hiszen nagyobb létszámú háztartásokban pont ez az előny, hogy a kis kézi robotgéppel igen nehéz nagy mennyiségeket feldolgozni (kenyér, piskóta, krémek, egyebek).


Fázisfotók készítése nem az erősségem, de van a FB oldalamon egy kép, ahol Kristóf éppen örül a lehetőségnek, hogy ő kapcsolhatja ki-be a gépet. Aranyos hároméves létére elsőre természetesen kakaós csigát várt ettől a masinától.

Lentebb néhány kép arról, hogy mik készültek a gép segítségével. A piemonti mogyorótortorta csokival receptjét majd nemsokára hozom, a többinél linkek segítségével el lehet jutni a recepthez.


Szilvi és Electrolux még egyszer köszönöm a lehetőséget! Jó móka volt!