2010. november 17., szerda

Töltött csirkemell

Amikor kicsit jobban ráérek és nem csak annyira van időm, hogy bedobjam a húst a sütőbe, akkor szeretek töltött húsokat készíteni. Általában nem valami recept szerint szoktam sütni, hanem abból ami éppen van otthon. Ezért elég nehéz kétszer ugyanazt reprodukálni...de ezúttal pontosan leírtam mi került bele.


Fél kiló csirkemellet vettem, pontosan 4 darabot. Egy éles késsel méretes lyukat vágtam, amibe a tölteléket helyeztem. Minden egyes darabba tettem egy teáskanálnyi pestot, egy szelet sajtot (edámit használtam ezúttal) és egy kevés paradicsomot, sóztam és borsóztam. Hústűvel a végét összetűztem és olivaolajjal kikent tepsibe helyeztem.


A húsokra szórtam kakukkfüvet, búzacsírát, lenmagot és napraforgómagot. Alufóliával lefedtem és 30-40 percig sütöttem 175 fokon, majd levettem a fóliát és néhány percre visszatettem a sütőbe. Tálaláskor szeletekre vágtam. Gyömbéres-szezámmagos sült krumplival tálaltam.

És amikor tálaltam és fotózni akartam este lett. Ez meg is látszik a képen, de a végeredményt csak megosztom. Úgy várom már a nyarat, mert akkor még a munka után elkészült vacsorákat is le lehet majd fényképezni.