2010. november 2., kedd

Muffin mánia

Újabb muffinőrület. Az alapreceptet használom innen. Hogy mégse legyen nagyon unalmas, alma-fahéjas és barackos-csokisat készítettem.

Alma-fahéjas verzió: Amint megvan az alaprecept tésztája keverjünk hozzá 150 g kockára vágott almát, fél teáskanálnyi fahéjat. Nádcukorral vontam be, illetve zöld ételfestékkel tettem izgalmassá.
Tipp: Ha ráérünk akkor még finomabb ha a kockára vágott almát pároljuk 1 evőkanál vajon néhány percig (1 evőkanál cukorral és kevés fahéjjal). Ha ezt készítjük figyeljünk arra, hogy hidegen adjuk hozzá a muffin tésztához.



Barackos-csokis verzió: én barack befőttet használtam (150 g), de ha lehetőség van frissre, akkor azzal a legfinomabb! 50 g étcsokit apróra vágok. Mindkét hozzávalót a legvégén adom hozzá a muffin tésztához.


Nagyon nehéz volt ma visszarázódni a szokásos kerékvágásba a hollandiai utazás után. De sebaj, lesz még utazás! Hazafelé jövet már azon járt az agyam hová mehetünk következő alkalommal. Mi megszállott utazók vagyunk. Év elején még arról szólt az életünk, hogy sehová sem utazunk idén, hiszen lakást meg autót kell venni, most egy időre mindkét tervet félretettük a hátsó polcra és kiélveztük az utazásokat. Kell ilyen, az ember nem élhet csak a munkával és a jövőtervekkel, hanem élni kell a mának.