2012. május 19., szombat

Mentás csirkecombfilé zöldborsóval, édesburgonyával


Régen volt már főétel a blogon. Főleg hús. Nem csak desszerten élünk ám! Ez volt a mai gyors ebédünk. A zöld és lila eszméletlen jó párosítás. Sütés után is szépen megmaradt az élénk színük. Kár, hogy már fotó nem készült, mert gyorsan nekiestünk :)
Természetesen a desszert sem maradt el. Ezúttal egy Rákóczi túrós torta készült kevésbé klasszikus formában. Hát nagy sikerem volt vele. Andris két szelettel is kért belőle. Ritkaság! :) Aztán kiderült, hogy azért ízlik neki a süti, mert nincs benne levendula :DDD (vagy tonkabab teszem én hozzá). Majd jövök a torta receptjével is.

További szép hétvégét Mindenkinek! 



Hozzávalók:
1/2 kg csirkecombfilé (5 db)
30 ml olívaolaj
kisebb csokor menta
só, bors
3-4 édesburgonya
1/4 kg zöldborsó

A csirkét megmossuk, majd szárazra töröljük. Az olajhoz hozzáadjuk a mentát. Érdemes kicsit összemorzsolni a mentát, hogy illatos legyen az olajunk. A húst sózzuk, borsózzuk majd rácsurgatjuk a mentás olívaolajat. A borsót is megmossuk, az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a zöldborsó és édesburgonya egy részét, rátesszük a húst majd a többi zöldborsót és édesburgonyát. Sózzuk, borsozzuk az ételt. A sütőpapírral beburkoljuk a tepsit, majd előmelegített 200 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Kinyitjuk a sütőpapírt és további 5-7 percet sütjük.