2011. április 5., kedd

Fekete tészta gyors ebédnek


Nem lesz nagyon újdonság erejű a mai bejegyzés. De annyira szép színek kerültek a tányéromra, hogy lencsevégre kaptam. Egy gyors ebédre készült ez a sült paradicsomos-zöldborsó kiegészítőként a tintahalas fekete tésztához.


A fekete tésztát még Olaszországból hoztuk, most már nagyon fogytán van, vissza kellene menni másik adagért vagy készíteni kellene házit! Szépiatintával nagyon egyszerűen színezhetjük a házi tésztánkat feketére.
Szóval ezt a fekete tésztát főztem meg (fejenként 10 dkg száraz tésztával érdemes számolni) bő vízben 5 perc alatt. A tésztát nem szabad túlfőzni. Az olaszoknak mindig az a véleményük, hogy mi túlfőzzük. Elterjedt kifejezés az "al dente", ami nem mást jelent, mint a kevésbé puhára főtt tésztát.


A tésztára került 75 g zöldborsó és 1 paradicsom, evőkanálnyi olívaolajon megsütve (2 főre). Szórtam rá parmezán sajtot és Fleur de Sel-lel sóztam (a tengeri sók java, a só virágai). Többet itt lehet a "só-királyról" olvasni.6 megjegyzés:

 1. Egy itteni konyhai magazinban láttam és hallottam először a Szépiatintával festett tésztáról. Nagyon érdekesnek tűnik nekem.
  Ez a tied pedig kifejezetten nagyon-nagyon jól néz ki!!
  Aztán az a piros-fehér-zöld trió...!!!
  Nagyon-nagyon tetszenek a fotóid!!!!:)

  VálaszTörlés
 2. Igazi colors in the kitchen :)
  Nagyon jó!

  VálaszTörlés
 3. Nekem újdonságerejű volt, soha nem láttam még fekete tésztát :)
  Az al dente, meg szó szerint fog alá valót jelent, legalábbis az olaszórai emlékeim ezt mondatják velem :) lényegileg igen, hogy még szinte roppanjon a közepe.
  Nagyon szépek a fotók!

  VálaszTörlés
 4. Ez gyönyörű! Nagyon jól mutat és guszta.
  Nagyon szép képeket is készítesz!
  Nem rég ettem, de megéhezek tőle :)))

  VálaszTörlés
 5. Edith szerintem is érdekes ez a fekete szín és az íze is különleges. Nem kell nagyon erős tintahal ízre gondolni, de van tengeri szaga-íze :) Köszi, amúgy éppen ezekkel a fotókkal vagyok legkevésbé elégedett :(, de kompakt géppel többet nem lehet kihozni...

  Bianka igen nagyon finom volt!

  Lora, ja ezek a színek passzolnak hozzám :)

  Titi akkor már megérte feltenni! féltem nehogy unalmas legyen.

  Szabina köszi :)

  VálaszTörlés