2020. december 3., csütörtök

Kedvencek

 


Így ajándékozási időszakban gondoltam hozni egy olyan bejegyzést, amiben a mostani kedvenc termékeimet mutatom meg. Nagyon vegyesen és a teljesség igénye nélkül, mert akkor holnap se fejezném be az írást :D Illetve lesz olyan, amiről nem készült fénykép, de eszembe jut és a szövegben meg fogom említeni. Nem szponzorál senki, ezek tényleg a kedvencek, megveszem, használom őket.

Akkor vágjak is bele. Leginkább mi esik útba? Hát DM, Lidl, Aldi, esetleg H&M. Gondolom másoknak is. DM-ből nagyon szeretem a karácsonyi sütőpapírt, a ropogós mogyorót, mandulát (a fotón éppen Sparos van, de az DM-ben is kapható), ostyalapot (mézes puszedli alá), a róka és a mikulás szalvétát, H&M-ből az aranyozott evőeszközöket, abroszokat, tálakat, tortatálakat. Lidl és Aldi időszakosan árul konyhai cuccokat. Aldiból a kapcsos tortaformák, magas tortakeret, gyertyák, pisztácia (és egyéb magvak). Lidl-ből a pisztáciaolaj, illetve a dió- és a mogyoróolaj is nagy kedvenc.
Ha pedig webshop, akkor biztos, hogy a szegedi Cukrászdiszkont van nálam a sor elején. Az őszi szünetben volt alkalmam élőben is járni náluk. Mindent elhoztam volna! :D Onnan van a vaníliakivonat, aranylap tortadekor, süthető étcsokicseppek, gabonagolyók, szilikon félgömb forma (bolygós tortához) és főként ami a nagy kedvenc a Callebaut csokik (nagy kiszerelésben kell megvenni (500 g, 1 kg, 2.5 kg, de persze van 10 kilós is :D), de grammra leosztva nem sokkal drágább egy átlagos csokinál és nagyon nagyon finom!).
Van aki már látta az idei szülinapi tortámat. Aki nem, az gyorsan lesse meg EZEN a linken. A tortához a hatszög kiszúró is onnan van, illetve a Fractal ételfestékporok és még a gyertyák is. 
Aztán történt az, hogy hatszög kiszúrót szerettem volna ajándékba is venni, de a cukrászdiszkontban már nem volt kapható. Így botlottam bele az Álmodj Otthont webshopba. Ők árulnak cuki marcipán/fondant kiszúrókat. Például ilyen kirakót, de sokféle mást is, amik tökéletes ajándékok lehetnek hobbicukrászoknak! Gyors a kiszállítás, korrekt a tulajdonos. Érdemes körülnézni a webshopban!
Marcipánból nekem a szolnoki Gera marcipán az igazi. Minőségben és árban is verhetetlen.
A képen egy Cajun fűszert is láthattok, az Culinarisban kapható. A Fűszerész is nagy kedvencünk! Sült csirke fűszerkeverék a gyerekek kedvence.

Torta és sütinyalóka kellékeket még a Sütisdoboz Tortadekoráció üzletből/webshopból szoktam vásárolni. 

Nektek vannak kedvenc termékeitek? Kedvenc webshopjaitok?