2013. augusztus 28., szerda

Csicseriborsó saláta


Bár a mai nap egészen őszire sikerült én reménykedek még vénasszonyok nyarában, amikor frissítő jéghideg italokat lehet inni a finomságok mellé. Például jól behűtött Garage-t. Hogy mi mellé passzol ez a citromos ital? Szerintem leginkább salátákhoz, húsevőknek grillezéshez. És hát mivel kőkemény citromos italról van szó az én csicseriborsó salátámból sem maradt ki a citrom. Amúgy meg el tudom képzelni nem citromos ételek mellé is. A citrom csak úgy adta magát.


Hozzávalók (2 főre):
1 csicseriborsó konzerv (nálam kb. 200 g a nettó csicseriborsó)
3 kisebb paradicsom
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor menta
1/2 salátahagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 1/4 citrom leve
2-3 ek. olívaolaj
só, bors

A csicseriborsót átmosom és szűrőben hagyom lecsöpögni. A paradicsomokat megmosom, éles késsel apró kockákra vágom ( a kifolyt levét nem tettem a salátába, de a magokat én szeretem, ezért az belekerült, ha valakit zavar, akkor kezdje a magok eltávolításával).
A zöld fűszereket megmosom, megszárítom, apróra vágom. A hagymát is megmosom, meghámozom és a lehető legapróbbra vágom. A fokhagymát fokhagymapréssel aprítom.
Összekeverem a fenti összetevőket majd hozzáadom az olajat és a citromlevet. Végül ízlés szerint fűszerezem. Friss kenyérrel, de akár anélkül is nagyon finom. Grillezett húsok mellé is tökéletes.