2012. november 9., péntek

Nálunk az év salátája


Jogosan nevezhetem ezt az év salátájának nálunk, bár még hátra van másfél hónap az évből szerintem nem lesz itt változás. Ahányszor saláta készült mindig azt kaptam kérdésnek de ugye hagymás uborkasaláta. Ha piacon járunk általában férjnek semmi nem kell, de ha meglátja az újhagymát akkor máris eszébe jut az uborkasaláta :)
Nagyon egyszerű saláta ez és tökéletes kiegészítés például sült húsokhoz vagy akár vacsorára hideg kaja mellé (pl. szendvicskrém, sajt mellé).

Nagyon nincs is recept ugyanis mindenkinek más az ízlése. Van aki hagymásabban, van aki ecetesebben vagy éppen sósabban szereti. Csak a hozzávalókat írom le: uborka (a legjobb a kis fürtös, sajnos a képen éppen kígyóuborkából készült- elmegy, de finomabb a fürtösből), újhagyma, só és borecet. Borecetből én legtöbbször ilyet használok, de finom még a kakukkfüves vagy bazsalikomos ecettel is.
Az uborkákat meghámozom és zöldséghámozóval vágom vékony szeletekre és megsózom. Majd a hagymákat is megtisztítom és karikára vágom. Hozzáadom az uborkához és egy kevés ecetet öntök rá.