2012. november 18., vasárnap

Flexitáriánus

Néhány héttel ezelőtt még fogalmam sem volt arról, hogy mi az a flexitáriánus étrend. S hoppá kiderült, hogy én az vagyok! És ha leírom miről is van szó, biztos többen bólogatni fogtok, hogy jé tényleg én is flexi vagyok (csak hogy trendi módon is leírjam).
Vagy Ti már régen tudjátok magatokról hová is tartóztok, meg teljesen képbe vagytok mi az a flexitáriánus. No de a hozzám hasonlók kedvéért, akkor mesélek egy kicsit róla.
Az történt, hogy megkerestek a Makifood főzősulitól, hogy lenne-e kedvem részt venni egy ilyen főzőtanfolyamon. Aki megkeresett az bizony tudta, hogy én többnyire flexitáriánus vagyok, csak nem tudom, hogy ez a neve. Úgyhogy ezer köszönet Zitának érte! :)

De visszatérve a témához: flexitáriánus az aki ritkán eszik húst. Amolyan fél vegetáriánus. De amikor eszik húst, akkor nem válogat, mindenevő (néha szárnyas, hal, marha- vagy akár sertéshús is kerül a tányérjára).
Vagy ezt kiforgatva úgy is mondhatnám, hogy amolyan laza vegetáriánus, aki "bűnözik" néha.

Maki főzőtanfolyamán olyan menüsort főztünk, ami nagyon egyszerűen vegetáriánus (sőt akár vegán) módon is elkészíthető. Mindenből volt egy vega és egy húsos változat. Ezzel a menüvel például igen egyszerű vegyes társaságot vendégül látni.

Ezeket főztük:
- Sütőtökös thai piros curry jázminrizzsel - Csirkés thai piros curry jázminrizzsel
- Vegán gőzgombócok - Sertés gőzgombócok


- Tofu Chan Chan stílusban - Lazac Chan Chan stílusban


Őszi saláta édesköménnyel, körtével és gorgonzolával


Karamellizált édeskömény crostini datolyasziruppal


Minden isteni finom volt. Azóta már itthon is elkészítettem a karamellizált édesköményt.
Köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem és tanulhattam!

A Makifood nagyon sok főzőtanfolyammal várja az érdeklődőket egy gyönyörű helyszínen, meseszép konyhában! Ha tehetitek menjetek el, rengeteget lehet Makitól tanulni.