2012. március 20., kedd

Szendvics reggelire


Bár ma Macaron nap van, ma nem hozok friss macaront. Lehet szemezgetni a korábbi macaronjaimmal itt. Tegnap gasztroblogger macaronsütésen voltam. Piszkének köszönhetjük a szervezést. A találkozónak jótékony célja is volt, koraszülötteket támogattunk. Kisfiam miatt igen rövid időre tudtam menni, így macaron sütést ott nem vállaltam, de sok érdekességet megbeszéltünk hogy ki hogyan szokta ezt a kissé túlmisztifikált "habcsókot" sütni. Piszke egy nyírfacukros verziót is kipróbált, hát sajnos itt rossz hírt kell közöljek azoknak akik nem ehetnek cukrot...azzal nem igazán működik. Amúgy érdekes nekem a nyírfacukor minden desszertemben furán viselkedett eddig. Szerencsére nem vagyunk rászorulva, így maradok a nádcukor mellett. Macaront sütött Narancslekvár Vera és Gesztenye Zsuzsa is. Örültem, hogy ott lehettem!

Visszatérve a szendvicshez. Legtöbbször édeset reggelizünk, de ha azt szeretném, hogy ne pont délben újra éhes legyek, akkor jön a szendvics verzió. Ilyennel délutánig jobban bírja az ember. A hosszú hétvége előtt radicchio salátát, madársalátát és rukkolát szereztem be.



Különösen receptet nem fogok írni, mert az került a rozskenyérre feltétnek ami éppen itthon volt: kenyeret megkentük vajjal vagy májkrémmel. A májkrémbe ezúttal került egy kis kacsazsír is. Aztán a megkent kenyeret megpakoltuk radicchio és madársalátával, tettünk rá rukkolát és egy kevés friss mentát, majd egy kevés olívaolajat, fleur de sel-t és sajtot.