2015. február 9., hétfő

Fűszeres pulykatekercsek sajttal és savanyú uborkával töltve


Hétköznapi, de akár ünnepi ebédnek is megfelel ez a cajun fűszeres pulykatekercs rakott krumplival tálalva. Így télen kínáljuk savanyú káposztával. Szerintem úgy a legfinomabb.


Hozzávalók (6 főre bőven elegendő, 2 tekercs jut fejenként - a képen egy van kettévágva. ha nem vagyunk nagy étkűek, akkor 8-10 főre is elég):

A sajtos-tejfölös rakott krumplim receptje ITT van. Mi jó sok reszelt sajttal és tejföllel szeretjük. Amennyiben ilyen formában szeretnénk tálalni szükség lesz egy desszertgyűrűre, annak a segítségével tudjuk a tepsiből kivágni a hengert.

12 darab pulykatekercshez:
12 nagy, de leheletvékony szelet pulykamell (a hentesem nagyon vékonyra vágja, ha nem sikerül ilyet beszerezni, akkor bizony klopfolni/potyolni kell) - kicsit több volt mint 1 kg.
tekercsenként egy tk. dijoni mustár és egy kevés apró kockára vágott savanyú uborka
reszelt sajt (12 tekercshez 200 g fogyott el)
cajun fűszerkeverék
egy kevés olívaolaj

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pulykatekercsekhez a száraz hússzeleteket alaposan megsózzuk majd megkenjük a mustárral, szórunk bele egy kevés apróra vágott savanyú uborkát, bőven reszelt sajtot és szorosan feltekerjük. Kívülről meghintjük bőven cajun fűszerrel és bele is nyomkodjuk a fűszert. Tepsibe helyezzük és néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készül el. Nem érdemes kiszárítani, inkább csak arra kell figyelni, hogy teljesen átsüljön a hús. Rakott krumplival és savanyú uborkával tálaljuk.