2012. június 14., csütörtök

Málnás-kókuszos panna cotta


Ez a receptem a Recept&Rejtvény magazinban jelent meg korábban. Itt is köszönöm a szerkesztőknek, hogy rám is gondoltak. A magazinban pedig a rólam készült képet Reninek köszönhetem.

Hozzávalók 4 főre (4*2 dl-es pohárba):

400 ml kókusztej (1 konzerv)
250 ml tejszín
500 g málna
9 tk (5+4 tk) nádcukor
4 tk zselatin (2+2 tk)
1-2 evőkanálnyi kókuszchips

Elkészítjük a panna cottat: egy lábosban felforraljuk a kókusztejet és a tejszínt, hozzáadunk 5 teáskanálnyi nádcukrot és 2 teáskanálnyi zselatint. 1-2 percig lassú tűzön forraljuk, majd elzárjuk a tüzet. Egy keveset hűlni hagyjuk a lábosban. Addig négy poharat egy tepsibe vagy dobozba féloldalasan helyezünk el majd még mielőtt dermedni kezd a panna cotta a 4 pohárba elosztjuk.
Amíg dermed a pohárban a panna cotta elkészítjük a málnazselét. 500 g málnából hagyunk néhány szemet dekorálni, a többit botmixerrel pépesítjük. Szűrő segítségével eltávolítjuk a magokat. A málnapüréhez hozzáadunk 4 teáskanálnyi cukrot valamint 2 teáskanálnyi zselatint és lassú tűzön felforraljuk.
Ha megdermedt a kókuszos panna cotta akkor a poharakat megdöntött helyzetükből felállítjuk. Ráöntjük a málnazselét és hűtőben dermedni hagyjuk. Hidegen tálaljuk. Szórunk rá egy kevés kókuszchipset és tehetünk rá málnaszemeket.