2022. április 27., szerda

Barackos krémtúrós torta

 




Anyósom szülinapjára készült ez a gyors barackos krémtúrós torta. Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett.

A torta laktózmentes, olyan tejtermékeket szoktam használni.



Hozzávalók (23 cm-es tortakeretbe):

3 tojásból puha olajos piskóta. Recept ITT (felezni kell, ott 6 tojásos recept van). Nagyjábol 30 perc alatt sült meg. Hagyom kihűlni, majd 2 egyforma vastag tortalapra vágom.

Krém:
500 g krémtúró (Aldi, tégelyes)
400 g görög joghurt 
400 ml tejszín
3-4 ek. porcukor
1 tk. vanília kivonat 
1.5 zacskó zselatin fix

1 kis üveg házi baracklekvár

1 barackbefőtt
1 torta zselatin (átlátszó)

Elkészítem a krémet. A tejszínt habbá verem. A krémtúróhoz keverem a joghurtot,  beleszitálom a porcukrot, hozzáadom vaníliát és a zselatin fixet is szitálom. Végül spatulával beleforgatom a tejszínhabot. Érdemes kóstolni, ha nem elég édes szitálok még bele porcukrot.

Az alsó tortalapot a tortakarikába teszem (szoktam fóliát tenni a karikába, hogy könnyen elváljon a krém a kerettől). Ecset segítségével megkenem vékonyan lekvárral. Megy rá a krém fele. A felső tortalapnak az alsó felét is megkenem lekvárral, úgy teszem a krémre. Aztán a piskota tetejére is kerül egy vékony lekvár réteg. Megy rá a maradék krém (érdemes mérni,  hogy tényleg felezve legyen a krém - nekem nem sikerült szemre felezni). Hűtőbe teszem 2-3 órára. A barackbefőttet szeletelem. A levéből 200 ml-t és 100 ml vizet a torta zselatinnal összekeverem egy lábosban és forralom. Közben a barack szeletek a tortára kerülnek, majd a zselatint is ráöntöm. Hagyom ott helyben dermedni, csak akkor mozgatom, ha a zsrlatin megdermed. Megy hűtőbe ha lehet még 2-3 órára. Elválasztom a tortakerettől és lehúzom a fóliát. Lehet is találni.