2022. április 3., vasárnap

Csokis muffin juharszirupos ricottakrémmel

 


Egy gyors vendégváró csokis muffin darált mandulával, mogyoróval és teljes kiőrlésű liszttel. A tetejére juharszirupos, kakaós ricottakrém készült, amit érdemes juharsziruppal is nyakon önteni. Ez egy nagyon csokis édesség akárcsak a brownie, tejeskávé mellé szuper!



Hozzávalók 12 darabhoz:
125 g olvasztott vaj
160 g nádcukor
2 nagy tojás
100 g joghurt
95 g tej
csipetnyi só 
1 tk. vanília kivonat 
1 tk. foszfátmentes sütőpor 
70 g darált mandula 
20 g darált mogyoró 
80 g teljes kiőrlésű liszt 
50 g kakaó 
100 g csokicsepp

Krém:
250 g ricotta
25 g kakaó 
60 g juharszirup

A sütőt előmelegítem 170 fokra. Muffinformába kapszlikat teszek (vagy vajazom és nem teszek). Egy nagy tálban a vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot, robotgéppel összedolgozom, mennek bele a tojások, azzal is picit habosítom. Utána hozzáadom a joghurtot, tejet, sót, vaníliát, sütőport, mogyorót, mandulát, lisztet es kakaót és alaposan összedolgozom. Végül a csokicseppet is belekeverem. Megy a formákba és 170 fokon 22-25 perc alatt megsütöm.
A krémhez kézi habverő segítségével a ricottát a kakaóval és a juharsziruppal összekeverem. A muffinokra kanalazom, vagy habzsákból nyomom. Locsolok rá még juharszirupot. A krém és az extra juharszirup csak tálaláskor kerüljön rá, addig a muffinokat zárt dobozban szobahőmérsékleten tárolom.





Recept innen