2011. november 3., csütörtök

Tojásos tonhalkrém


Ez a recept is régóta várakozik, hogy megírjam. Facebook oldalamon korábban megosztottam róla egy képet (itt). Ott próbálok aktívabb lenni, ha nem is jut idő bejegyzésre egy-egy fotó facebookra felkerül. Szóval érdemes csatlakozni hozzám. 
Itt vannak a sorakozó fotók, csak várják, hogy megírjam hozzá a receptet. Most sajnos...vagy nem is sajnos, hanem hálistennek egyéb prioritások vannak. Végre elindult a felújítás az új lakásban, úgyhogy a falmérések, csempekiválasztás és egyéb csodálatos elfoglaltságok kötnek le mostanában.
Visszatérve a tojásos tonhalkrémhez: nálunk már sokszor készült vacsorára, uzsonnára, igazán finom falat ez. Mi nagy "szendvicskrém", kence rajongók vagyunk. Nem mindig vágyunk este főtt kajára, ezért gyakran ehhez hasonlót eszünk. Most már a blogon külön link alatt összegyűjtöttem az összes szendvicskrémet, kencét. Ide kattintva megnézhetitek őket.


Hozzávalók:
1 tonhalkonzerv (nálam 135 g olaj nélkül mérve)
2 főtt tojás reszelve
250 g mascarpone
1/4 citrom leve
(hagyma)

A tonhalat lecsöpögtetjük, a tojásokat apróra reszeljük, hozzáadjuk a mascarponet, sózzuk ízlés szerint, facsarunk rá citromlevet. Alaposan összedolgozzuk botmixerrel. Ízlés szerint adhatunk hozzá apróra vágott hagymát (nálunk ez alkalommal hagyma nélkül készült).