2021. november 16., kedd

Könyvajánló

 


Újabb könyvajánlót hozok. Tudom elfogult vagyok, de nagyon sok éve érzem azt, hogy a Boook kiadó a megszokott magas színvonalon publikál. Ezúttal is egy szuper kiadvány érkezett hozzám: Andrejszky Zoltán Halimádók konyhája. Ez a könyv a Pannon Értéktár és a BOOOK Kiadó közös munkájának eredménye. 
Ami kifejezetten tetszik, hogy a könyvben nemcsak a receptekben találhatjuk meg a számunkra megfelelőt, hanem a különböző halfajok (ponty, amur, harcsa, süllő, csuka, busa, lazac, tok, angolna, pisztráng, paduc, keszeg) életének, szokásainak, táplálkozásainak, fellelhetőségeinek megismerése mellett betekintést nyerhetünk – profi horgászok közreműködésével – horgászatuk­ra is.
A könyv célja, hogy a szerző Fishing&Hunting TV-csatornán évek óta nagy nép­szerűségnek örvendő Halimádók konyhája című műsorában bemutatott recepteket tematikusan egy könyvbe gyűjtve népszerűsítse a halfogyasztást, felhívja a figyelmet a tudatos és egészséges táplálkozásra, kedvet hozzon egyéni-, családi- vagy baráti horgászatra, közös főzésre.
Nem vagyok kifejezetten húsevő, de a halat szeretem és próbáljuk gyakrabban is fogyasztani. Nagyon sok kipróbálandó receptet találtam benne, igazán inspiráló könyv. A ködös, sötét őszi napokon kifejezetten jó egy ilyen könyv társaságában bekuckózni. 
A könyvet a kiadótól ajándékba kaptam, így reklámnak minősül, de a vélemény csakis a sajátom.