2021. november 22., hétfő

Könyvajánló



Újabb szuper könyvajánlót hozok a BOOOK kiadó jóvoltából. Megjelent Beh Mariann legújabb könyve, melynek főszereplője a levendula. 

Beh Mariann kertészmérnök 2014-ben alapította a Bazsalikomos kert névre hallgató családi kisvállalkozást. A kertjükben termesztett gyógy- és fűszernövények, ehető virágok felhasználásával teakeverékeket, fűszersókat készít és értékesít. 2018-ban megjelent A kert konyhája című könyve különleges képi világával és szakmai, mégis szórakoztató leírásaival e növények felhasználásának sokszínűségét mutatja be.

E rendkívül izgalmas növényhez gyermekkori emlékek fűzik. Mariann a levendulát évek óta termeszti, és számtalan módon fel is használja, amit a könyv hasábjain az olvasókkal is örömmel megoszt. Emellett bemutatja a különböző levendulafajtákat, a levendula termesztését, aratását, feldolgozását, és a hazai levendulatermelőket.

Mindezt 30 levendulás ínyencség receptje pecsételi meg. A levendulás rozézselével és szamócával készült panna cottát alig várom, hogy elkészítsem! 
A könyvnek nemcsak a tartalma igényes, hanem a képi világa és az illusztrációk is csodásak. Ez egy olyan könyv, amit nagyon jó elővenni, lapozgatni. Egyelőre beleolvasva is sok újdonságot tanultam erről a csodálatos növényről.
A levendulamezők látogatása, fotózása, szedd magad minden évben nálunk is jó kis családi program. 


A könyvet ajándékba kaptam, így a bejegyzés reklámnak minősül.