2020. július 11., szombat

Házi gyors málnafagyi, azaz nicecream


A nicecream évek óta jelen van a gasztro világban. Aki követ külföldi oldalakat biztos már régen hallott róla. Nálunk is évek óta készül, ha valami egészséges nassolnivalóra vágyunk nyáron. 
Nagyon egyszerű házi fagylalt recept, ugyanis csak fagyasztott gyümölcsre lesz szükségünk és egy közepesen jó aprítógépre (botmixer tartályos aprítója). 
Nálam ezúttal a banán nem volt fagyasztott, mert elfelejtettem betenni, de a fagyasztott málna pont elég volt a krémes állaghoz. 
2 adaghoz 1 érett banán és 2 marék fagyasztott málna kell. Pulzálva aprítjuk míg krémes állaga lesz. Ha a banán is fagyasztott, akkor egy pici kókusz vagy mandulatej kellhet bele, vagy csak várjunk pár percet, míg olvad egy picit. Nekünk elég édes volt, de ha úgy érzitek mehet bele agavé, juharszirup vagy éppen méz.
Aprítás, krémesítés után egyből találom. Lehet rá friss gyümölcsöt szórni, chia magot, mandulát, virágport, kakaóbabtöretet, fahéjat. Kinek mi a kedvence.
És akkor lehet variálni a gyümölcsöt banán plusz bármilyen gyümölcsre (pl. eper, barack, ribizli, meggy) . Ha kakaós fagyira vágyunk, akkor banán-avokádó-holland kakaópor nagyon finom.
A meggyes mákos fagyi is szuper így banánnal. Szóval végtelen a lehetőség.