2014. május 8., csütörtök

Lazacos frittata

Nevezhetjük egyszerűen tojásos sült pitének vagy akár tepsis rántottának. Most már lassan újkrumpli és zsenge borsó is kapható, szóval ezt ne hagyjátok ki!
Lazaccal készült. Ez a megoldás olyankor tökéletes, amikor igen kevés lazacunk van és több éhes ember.



Hozzávalók (20*26 cm-es tepsibe, de ha laposabb pitét szeretnénk, akkor kicsit nagyobba is mehet) 

Ez az adag 3-4 főnek vacsorára elegendő egy kis krémsajtos vagy hagymás- tejfölös pirítóssal, tökéletes mellé a tökmagolajjal meglocsolt pirítós is. Előételnek, partifalatnak 6-8 főre is elég.

200 g zöldborsó
200 g krumpli
7 nagy tojás (L)
2 ek. tej
2 ek. tönköly finomliszt
1 hagyma (lehetőleg újhagyma, de annak hiányában vöröshagyma is jó)
só, bors

1 szelet lazac (250 g)
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
só, bors

A lazacot megmosom megszárítom, fűszerezem, rászórom a reszelt citromhéjat és rácsurgatom a citromlevet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon nagyjából 15-20 perc alatt megsütöm (mi nem eszünk félig sült húst, így inkább túl szoktam sütni).
A borsó és krumpli hámozott, tisztított mennyiség. A krumplit vékony karikára vágom. Bő sós vízben 5-10 perc alatt puhára főzöm a borsót és a krumplit. A hagymát is megtisztítom, apróra vágom. A tojásokat felverem, hozzáadom a tejet és a lisztet, majd hozzáadom a zöldborsót, krumplit, hagymát és az apró darabokra szedett lazacot ( a bőrét nem tettem bele). Fűszerezem.
Kivajazott tepsibe teszem és előmelegített 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. A tojásnak teljesen át kell sülni. Melegen is szépen szeletelhető.