2012. január 16., hétfő

Gránátalmás-rukkolás lencsesaláta


Nagyon szeretem a gránátalmát. Első gránátalma vásárlásommal igencsak pórul jártam. Terveztem, hogy milyen gyönyörű piros magokat fogok én fotózni és bizony az anno Culinarisban beszerzett darab magjai átlátszóak voltak, sárgásak- fehérek. Azóta se találkoztam olyan darabbal. Mikor kérdezem a zöldségesnél még ők sem tudják, hogy milyen színű lesz a mag. Igaz a színtelen magú gránátalma is igen ízletes volt, talán a legédesebb az volt, azóta se ettünk olyat, meg méretre is hatalmas volt! Ezúttal nem desszertbe, hanem egy salátába került ebből a finomságból.

Hozzávalók 12 darabhoz:
100 g beluga fekete lencse (sós vízben főtt)
1/2 gránátalma magjai (kisebb méretű gyümölcsöm volt)
1-2 marék rukkola
2-3 ek olívaolaj
 só
2-3 szelet füstölt sajt apróra vágva (pl. Karaván)
4 teljes kiőrlésű réteslap

2-2 réteslapot négyzetekre vágok (6-6 négyzetem lett) és muffin formába kosárkákat képezek. 5-7 perc alatt 180 fokon ropogósra sütöttem.
A főtt lencsét, gránátalma magjait, rukkolát, sót, olajat és füstölt sajtot összekeverem.
Én tálalás előtt órákkal belehelyeztem a rétes kosárkákba így a lapok kicsit megpuhultak, de ha ropogósan szeretnénk tálalni akkor csak a vendégek érkezésekor helyezzük bele a kosárkákba.
Egy későbbi alkalommal már salátával dúsítottam, úgy is igen finom lett. Szóval lehet ezt variálni éppen aszerint, hogy mi van a hűtőnkben.  


Szép hetet Mindenkinek!