2011. október 20., csütörtök

Chococo


Kedden újabb csokikóstoláson jártunk. A megnyitó 6 órától volt, arról sajnos lekéstünk, nekünk csak 8 óra körül sikerült odaérni. Turóczi Gábor fogadott minket és kaptunk is finom szendvicseket és Szántó Tibor csokoládécsodáit. A többi csokoládé már ekkora elfogyott, de nem bántuk, mert igazán mi a helyet akartuk megnézni. Milyen is az, amikor egy hatalmas helyen csak csokik sorakoznak. A csokoládék sokfélesége lenyűgöző volt! Jó volt felfedezni olyan csokikat, amiket külföldi utazásaink során kóstoltunk. Ki is néztünk néhány csokoládét, amit meg szerettünk volna vásárolni, csak akkor derült ki, hogy a bolt csütörtökön fog megnyílni, még nem is voltak beárazva a finomságok. Sebaj majd visszamegyünk! :)
Az egyetlen fekete pont amit részünkről a hely kap (mások beszámolójában is visszaköszönt ez, tehát nem mi vagyunk az egyetlenek akiknek ez feltűnt) az az, hogy nem értjük miért árulnak gumimacikat meg lila tehenes csokit...azt hittük ez a hely csak a különlegességekről szól és itt úgymond csak "csoki elitet" lehet majd venni. Nem baj ez, ettől még szeretjük!

Útravalót is kaptunk:


Íme a sajtóközleményük:
Budapest, illetve az egész ország nagy örömére megnyílt a chococo csokoládérium- és csokoládéüzlet, ahol több mint 3,000 féle csokoládékészítmény várja az érdeklődőket. A tulajdonosok már sikerre vittek egy csokoládé outletet a budapesti Bródy Sándor utcában, elkötelezett hívei a minőségicsokoládékészítésnek- és fogyasztásnak. Az üzlet belsőépítészeti terveit a Geppetto belsőépítészeti stúdió készítette, az üzlet arculatát az Avalanche Kreatív Ügynökség készítette.
A chococo hivatalos nyitóünnepségén négy csokoládémester erre az alkalomra készített csokoládékreációit lehetett megkóstolni. Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe kitalálója, Szántó Tibor csokoládékészítő mester, Varga Gábor mestercukrász, a www.desszert.eu oldal kitalálója és Király Anita (a Lucullus BT csokoládéoktatója) házilag készített csokoládé-különlegességekkel kápráztatták el a vendégeket.
Az est tapas-improvizációt Nánási Lajos (Atakám étterem) készítette, amelyhez remekül passzolt a dél-afrikai Amarula krémlikőr.
Turóczi Gábor, a Lucullus BT gasztronómiai egyesület  (a chococo együttműködő partnere) vezetője örömét fejezte ki az iránt, hogy újabb hely ad majd teret Budapesten a minőségi csokiimádatnak. A chococo a jövőben is tervezi, hogy előrecsomagolt csokoládéi mellett a kézműves csokoládék bemutatóját, illetve felolvasóesteket, egyéb kulturális/szakmai rendezvényeket is szervez.

Bolt címe: 
chococo, 1013 Budapest, Pauler u. 7.


Köszönjük a meghívást!