2019. február 22., péntek

Chia puding sós karamellel, áfonyával és speculoos keksszel


Ez most nem az a kalóriaszegény, fitt chia puding, amire sokan rákerestek a neten. Olyan is van a blogomon, ha olyat keresel, akkor kattints ide. Bár ne hazudjak, maga a chia puding benne az cukormentes, gluténmentes, tejmentes, vegán meg minden címkének megfelelő, csak amit rápakolok az már nem. De néha ilyen is kell. Szóval sós karamell és speculoos keksz, ráadásként egy kis áfonya. Szóval ez csak jó lehet, mindenképpen próbáljátok ki!


Hozzávalók 4 adaghoz:
6 ek. chia mag
5-6 dl rizstej
sós karamell recept itt (egy kevés kell belőle)
6-8 speculoos keksz darálva
2 marék áfonya

A chia pudinghoz a magokat a rizstejjel összekeverem és pár órára hűtőbe teszem. Kezdek a kevesebb tejjel és időnként belekeverve, ha sűrűnek találom, akkor adok még hozzá tejet. A legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk a magokat a rizstejben pihenni hűtőben.
A sós karamellt a leírtak szerint elkészítem, csak pár kanálnyi kell ehhez a desszerthez, de biztos vagyok benne a többi elfogy egyéb finomsághoz.
A kekszeket aprítóban darálom. Az áfonyát megmosom, megszárítom.
Ha a puding megduzzadt, szép krémes,. akkor jöhet a rétegezés. Alulra chia, rá sós karamell, speculoos és áfonya, aztán ezt a sort kezdem elölről.
*A desszertet vendégeknek előre is elkészíthetjük, csak számoljunk azzal, hogy pár óra alatt a keksz meg fog puhulni. Ha finom ropogós kekszet akarunk, akkor tálalás előtt rétegezzük.