2019. február 8., péntek

Sokzöldséges szendvics joghurtos spenótkrémmel


A gyors vacsorák egyike mint sok más háztartásban nálunk is a szendvics (sőt bevallom van, hogy ez a gyors munkaebédem, aztán vacsorára eszünk meleget). Szeretem a sok zöldséggel teletömött szendvicseket. Télen limitáltabb a kínálat, de azért megoldható, hogy szép színes, ízekben gazdag és mutatós szendvicset együnk. A fő variálási pont mindig a szendvicskrém. Ezen a linken sok partifalat, szendvicskrém receptem található meg, gyűjtsetek ötleteket!
Nos ezúttal egy görög joghurtos spenótkrém készült, ami bizony nem csak szendvicsben szuper, hanem húsevőknek később megmutatom, hogy a mellé is szuper mártogatós.

Hozzávalók (szendvicsbe 6-8 adaghoz nálunk bőven elég):
300 g spenót (Mivel nincs szezonja, így fagyasztott spenótot használtam. Fontos, hogy aprított spenótot vegyünk (ne pépet), például az Aldiban kapható bio spenót tökéletes, azt kis tallérokban fagyasztva árulják, abból 10 darab)
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
300 g görög joghurt
esetleg chili

A szendvicshez kenyér, tepsiben sütőpapíron sült zöldségek (most éppen petrezselymes cukkini, burgonya), saláta, reszelt répa és vörös bab konzervből)


A spenótot olívaolajon sütni kezdem, gyorsan felolvad, hozzáadom az aprított fokhagymát és sózom. Pár perc alatt összesütöm. Hagyom kihűlni majd hozzákeverem a görög joghurtot és ízlés szerint akár chilit is szórhatunk rá, illetve ha szükséges még sózom. Felhasználásig hűtőben tárolom.
A szendvicshez a kenyereket bőven megkenem a spenótkrémmel, teszek rá a sült zöldségeket, reszelt répát, vörös babot.