2014. április 7., hétfő

Az egészséges rágcsálnivaló


Lassan már nem is aktuális a fodros kel, hiszen leginkább a téli időszakban kapható. Sajnos még mindig ritka jelenség ez a piacokon, de akinek van kertje az ha teheti termesszen belőle, mert igazán finom. És hát mit tagadni, gyönyörű színe van!


Szóval ez itt egy kelcsipsz vagy kel chips vagy minek nevezzem. Nagyon egyszerű és tényleg ropogós! Kipróbáltam bezacskóztam és hűtőben tároltam másnapig és úgy is ropog! Próbálkoztam már alma, zeller és cékla chips-el, de azok elvesztették ropogosságukat igen rövid időn belül. Ez viszont nem.


Hozzávalók: 1 csokor fodros (leveles) kel, só, olívaolaj.

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A leveles kelt megmosom, salátacentrifugában megszárítom. A vastag szárról leszedem a levelet ( a vastag szárat nem szabad kidobni, levesbe szerintem nagyon finom, vagy készítsünk zöldségalaplevet belőle). Apróbb darabokra tépem. Egy kevés olajat adok hozzá és sózom. Tényleg kevés legyen az olaj, mert nagyon összeesik a kel és az nehogy túl olajos legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem jó szellősen. Az előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt megsütöm. Vigyázni kell ne égjen meg.


Az ötlet Martha Stewart Everydayfood videójából való, ahol Sarah Carey a végén még egy kis citromhéjat reszel rá és parmezánt. Mi csak sózva ettük, úgy is nagyon finom, de a sajtos-citromos verzió is biztos az.