2016. november 23., szerda

Könyvajánló: Vegán reggeli - Nagy Zita / Zizikalandjai


Zizikalandjai bloggere Nagy Zita szakácskönyvet írt. Több mint 70 receptet tartalmaz a könyv, alapanyagok szerinti elosztásban. Az összetevők között nem szerepel semmi állati eredetű (hús, méz, hal, tejtermék és tojás sem). Nemcsak vegáknak és vegánoknak való ez a szakácskönyv, hanem mindenkinek, aki szeret egészségesen és változatosan táplálkozni. A receptek többségében cukor sincs, inkább gyümölcspürével, juharsziruppal édesít, illetve előnyben részesíti a teljes kiőrlésű liszteket. Ha az összes receptet elkészítjük, akkor igazán változatos reggelit tudunk a családunk elé varázsolni minden reggel. Évente csak ötször kell ugyanazt enni! :)

Vannak benne nagyon egyszerűen elkészíthető ételek, amik sem konyhai tapasztalatot, sem különösebb időt nem igényelnek. Ilyen például ez a mogyoróvajas teljes kiőrlésű pirítós banánkarikákkal és hántolt kendermaggal. Ezt a legrohanósabb reggelen is el lehet készíteni.


Ráérősebb reggelekre pedig ott van ez az almás palacsinta. Garantáltan mindenki kedvence lesz.Zita könyvét ITT lehet megrendelni kedvezményes áron.

*A szakácskönyvről készült kép innen (BOOOK Kiadó)