2014. július 9., szerda

Macesz Huszár

A hétvégi ebédünk olyan élmény volt, amiről írni kell.  A Macesz Huszár (zsidó bisztró) a Dob utca és Kazinczy utca sarkán található. Érkezéskor igen kellemes környezet fogad. Nem a karót nyelt, túl elegáns hely ez, ahová csak akkor lép be az ember, ha az öltözetét megfelelőnek tartja, hanem betér egyet ebédelni, akár egyedül is. Kellemes helyszíne lehet ez baráti beszélgetéseknek, de akár randinak is. Az asztalokon fehér csipkeabroszok, a falon csipkéből tapéta és evőeszközökből kialakított fogas, a csillár teáskannákból/bögrékből áll (ha jól emlékszem). És ez még csak a kinézet volt, még nem ettünk semmit :) Ezután jött a ráadás.

Finom házi szörpök (a bodzát mindenképpen javaslom kipróbálni, de a málna is nagyon finom volt) és nagyon ízletes fogások következtek. Libakolbászt választottam, amit sült polentával és mustáros almaszósszal kínáltak. A kolbász fűszeres, az almamustár enyhén édeskés volt és az egész nagyon jól passzolt a sült polentával. Bár a képen nem úgy tűnik, ez hatalmas adag volt. Egy kicsivel több köretet talán el tudtam volna képzelni hozzá, de azt kárpótolta a házi kenyérkosaruk, amiben többféle friss kenyeret hoztak (nekem a diós ízlett legjobban)


Konfitált libakolbász alma mustárral és sült polentával



Párom kacsacombfilét választott, amit mézes sárgabarackkal és sült savanyú káposztával tálaltak. Nagyon ízlett neki. A tálalás is tetszett, hogy nem a csontos kacsacomb került a tányérra, hanem az elegánsan felszeletelt combfilé. 


Konfitált kacsacomb filé mézes sárgabarackkal, pirított savanyú káposztával


Desszertnek pisztáciás madártejet választottunk. A melegben nagyon jól esett a hideg vaníliakrémes madártej. A tojáshab állaga kifejezetten jó volt, kemény, szeletelhető és a "madártej" nem folyós, hanem krémes és vaníliamagokkal teli. A ropogós pisztáciadarabok passzoltak hozzá. 


Pisztáciás madártej


A finom ételek mellé járt a kedves kiszolgálás. Szeretem, amikor a pincérek képben vannak az étlappal és el tudják magyarázni mi hogyan és miből készül.
Szóval összességében ez egy nagyon jó élmény volt. Ha a környéken terveztek ebédet vagy vacsorát, akkor mindenképpen nézzetek be a Macesz Huszárba!