2019. április 16., kedd

Málnás kókuszos vegán reggeli


Zabkását készíteni a világon a legegyszerűbb dolog. Nem is értem miért van piaca a zacskós 1 adagos zabkásáknak. Nem szeretnék vitát indítani, de egyrészt környezetszennyező minden reggel egy zacskót kidobni, másrészt drága és harmadrészt a legtöbb ilyen zacskós zabkásában cukor van.
Szóval itt egy újabb tipp arra, hogyan lehet a zabkását variálni, ha már unalmas a klasszikus. Ezúttal a zabpehely mellé tettem rozspelyhet, tönkölypelyhet és chia magot is. Kókusztejjel pihent egy éjszakát a hűtőben és szuper reggelink lett.

Hozzávalók (2-4 adaghoz, attól függ ki mennyire éhes :) ):
4 ek. zabpehely (finom, aprót használok)
3 ek. tönkölypehely
1 ek. rozspehely
1 ek. chiamag
300 ml kókusztej (most éppen Alpro cukormentes) + még egy kevés, ha reggelre túl sűrű lenne
tálaláshoz kókuszjoghurt (Aldiban kapható natúr kókuszjoghurt vagy kóükuszkrém nagyon finom), málna és kókuszreszelék vagy kókuszchips

A pelyheket és chia magot egy fedeles üvegtálba teszem, ráöntöm a kókusztejet, alaposan összekeverem, majd éjszakára hűtőbe teszem. Lefekvés előtt még keverek egyet rajta. Reggel ha túl sűrű lenne, akkor löttyintek még hozzá kókusztejet. Nekünk ez elég édes szokott lenni, de ha valaki hiányolja, akkor mehet rá valami édesítő.
Tálaláskor a zabkására kanalazok egy kevés kókuszjoghurtot, szórok rá málnát és megszórom kókuszreszelékkel. Jó étvágyat!