2017. április 12., szerda

Fűszeres csirkecombfilé karamellizált édesköménnyel, sült édesburgonyával és salátával


Jó hosszú címe van az ételnek. Ahhoz képest egyszerű elkészíteni, gyors vacsorának is tudom ajánlani. A húshoz elengedhetetlen a sok zöldfűszer a petrezselyem, snidling és ha van akkor metélőfokhagyma (ennek hiányában fokhagymával is el lehet készíteni). A sült édesköményt és édesburgonyát se felejtsétek el mellé tálalni. Úgy kerek az egész.


Hozzávalók (3-4 adaghoz):

Hús:
500 g csirkecombfilé (6-8 darab)
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
1 csokor metélőfokhagyma
2 ek. dijoni mustár (enyhén csípős)
1 tk. őrölt pirospaprika
3-4 ek. olívaolaj

Édeskömény és édesburgonya:
2 édeskömény
2 édesburgonya
olívaolaj
egy kevés őrölt római kömény

Tálaláshoz friss vegyes saláta


A zöldfűszereket apróra vágom és összekeverem az olívaolajjal és mustárral. A combfiléket sózom, rászórom a paprikát. Minden combfilébe kerül 1 teáskanálnyi zöldfűszer keverék. Göngyölöm, majd hőálló tálba / jénaiba teszem. A maradék mustáros-olívás fűszer a tetejére kerül.
Közben a megmosott, meghámozott édesburgonyákat kockázom, az édesköményt szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt jó nagy tepsibe teszem, meglocsolom olajjal, sózom, szórok rá egy kevés római köményt. A hússal együtt sütöm a sütőben.
200 fokos előmelegített sütőben lefedve sütöm a húst 20-25 percet, majd grillfokozaton rápirítok további 5 percet. Az édeskömény és édesburgonyának a 200 fokon 20-25 perc elég lesz. Akkor van készen, ha az édeskömény széle kissé megpirult.
Friss salátát tálalok a hús és zöldségek mellé.