2023. december 14., csütörtök

Édes Közel-Kelet könyvajánló

 


A BOOOK kiadó jóvoltából újabb könyvajánlót hozok: Cserháti Tamara ezúttal egy csodás desszertes szakácskönyvet alkotott: Édes Közel-Kelet, 53 ínycsiklandó finomság a mesés Közel-Kelet világából.

"Cserháti Tamara illatos fűszerekkel és különleges alapanyagokkal otthonunkba varázsolja a Közel-Kelet hangulatát. A könyvben szereplő 53 recepttel valóságos gasztrokirándulásra invitál minket a szerző, amelynek során jobban megismerhetjük a zsidó sütemények királynőjét, a flódnit, az arab világ egyik legkiadósabb desszertjét, a baklavát, vagy a marokkói vendégszeretet jeleként felszolgált mentateát. Bepillantást kapunk az étkezési szokásokba, például, hogy a kötetben szereplő falatokat és italokat milyen alkalmak során adták asztalra a családnak és a vendégeknek. A gyönyörű, színes fotókkal illusztrált receptleírások fügével, datolyával, kardamommal, pisztáciával és megannyi más izgalmas hozzávalóval könnyen elcsábítanak bárkit, hogy azonnal kipróbálja a nem mindennapi finomságokat."

Mint minden egyes BOOOK kiadó által készült könyvet ezt is annyira jó kézbe venni! A mai online világban szerencsére sokan vagyunk, akik szeretik lapozni a könyveket, szeretjük a papír illatát. Nos ezt a kiadványt is annyira jó kézbe venni, lapozgatni, tervezgetni, hogy mit sütök meg belőle.
Tamara receptjeit eddig is nagyon szerettem, a jelen desszertes kiadványból az aprósüteményes rész a kedvencem a Haifa keksz, a Tahinis minisütemények vagy éppen a Hámán-táska. A torták közül mindenképpen ki fogom próbálni a Pekándióval töltött datolyatortát.
A receptek mellett csodálatos ételfotók vannak. Szendeff Lőrinc mindig szuper képeket alkot!

A könyvet ITT lehet megrendelni 

Köszönöm szépen BOOOK kiadó!

#prajándék #reklám