Oldalak

2012. április 11., szerda

Kókusztorta


Volt itthon némi kókusztej meg kókuszchips, úgy döntöttem tortában végzik. Ha valami kókuszos akkor szeretem ha töményen érzem az ízét, azaz nem csak megmutatjuk neki a kókuszt. Úgy láttam vendégeimnek is ízlett, mert repetáztak :)



Hozzávalók (20 cm-es tortakeretbe)

Tortalap:
100 g teljes kiőrlésű keksz (nálam cukormentes)
50 g vaj
30 g kókuszreszelék

Krém:
200 ml kókusztej
150 g étcsokoládé
1-2 ek nád porcukor (ízlés szerint)
250 g mascarpone
1 zselatinfix

tetejére kókuszchips



A kekszet daráljuk, vagy klopfoló segítségével egy erős zacskóban összetörjük. A vajat mikróban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a darált kekszet és a kókuszreszeléket. A tortakeretet egy tányérra helyezzük majd belenyomkodjuk a kekszes kókuszos keveréket. A tányérra érdemes egy torta díszpapírt helyezni, hogy könnyebben tudjuk majd a tortát szeletelni. Amennyiben nincs díszpapír a folpack is megfelelő. A tortalapot hűtőbe helyezzük amíg a krém készül.
A kókusztejet felforraljuk, elzárjuk a tüzet majd hozzáadjuk a csokoládét és a porcukrot. Addig kevergetjük amíg a massza homogén lesz. Hagyjuk kihűlni majd hozzáadjuk a mascarponet és a zselatinfixet. Kanalazzuk a krémet a tortalapra. Hűtőbe helyezzük 2-3 órára, de még jobb ha éjszakára. Kókuszchips-et szórunk rá tálaláskor.
Tipp: Amennyiben nem áll rendelkezésünkre kókusztej, ez helyettesíthető tejszínben főzött kókuszreszelékkel. A kókuszreszeléket érdemes puhára főzni.