2016. április 24., vasárnap

Csokoládétorta Oreo kekszes krémmel


Tejcsokoládés torta készült, vaníliás, Oreo kekszes krémmel.


Hozzávalók (18 cm-es tortához 10-12 szelethez - magas torta, ezért bátran lehet 10-12 szeletet vágni belőle):

Tortalap EZ a recept alapján

Vaníliakrémhez: 250 ml tejszín kemény habbá verve, 250 g mascarpone, 3 ek. nád porcukor (vagy ízlés szerint), 1 vaníliarúd kikapart magjai, 8 Oreo keksz

Tejcsokoládéhabhoz: 350 g tejcsokoládé + 170 ml tejszín

Tetejére Oreo keksz, Kinder tojás, mini Knoppers,

A tortalapokat elkészítem EZ a recept alapján. 2 darab 18 cm-es formába készülnek a lapok, ha kihűltek, akkor kettévágom. Így lesz 4 tortalapom (arra figyelek, hogy a négy tortalap azonos magasságú legyen)
A vaníliakrémhez a tejszínt kemény habbá verem. A mascarponéhoz keverem a nád porcukrot, vaníliamagokat, majd óvatosan beleforgatom a tejszínhabot. Végül hozzáadom az aprított Oreo kekszet. A krémet három részre osztom és megtöltöm vele a tortát. Hűtőbe teszem.
A tejcsokoládé krémhez a tejszínt felforrósítom majd elzárom a tüzet és belekeverem a csokoládét. Hűtőbe teszem nagyjából 1-2 órára, hogy kissé dermedjen. Mielőtt a tortára kenem habverővel habosítom. A tortát egy habkártyával mintázni is lehet. Tetejére kerülhet Knoppers, Oreo, Kinder tojás. Tálalás előtt fél-egy órával érdemes kivenni a hűtőből, különben nagyon dermedt lesz a csokikrém.