2013. július 17., szerda

Krémsajtos csupacsoki


Szerintem igazán finom ez a cheesecake brownie. Már többször is megsütöttem. Rachel Allen receptben ezúttal sem csalódtam. Ha valami gyorsat akarok készíteni, akkor első körben nála nézek körül.
Sikerült ezzel a sütivel egy léböjtkúrát tönkretenni. Ha tudtam volna, akkor folyékonyan vittem volna a sütit :D

Hozzávalók (20*24 cm-es tepsiben készült):
Brownie:
100 g vaj
200 g étcsoki
125 g nádcukor
3 nagy tojás
75 g (tönköly)liszt
1 ek. kakaó

Krémsajt:
200 g krémsajt
2 tojássárgája
75 g (nád)porcukor


A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat és a csokoládé felét (100 g vaj+ 100 g csoki) egy lábosban megolvasztjuk majd elzárjuk a tüzet. A maradék csokit apróra vágjuk. Hozzáadjuk vajas keverékhez a cukrot és a tojásokat egyenként, közben robotgéppel dolgozunk. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaót és hozzáadjuk az aprított csokit majd összekeverjük. Ne keverjük túl sokáig, ahogy hűl kezd összeállni a massza. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Elkészítjük gyorsan a krémsajtos réteget is. A krémsajtot (érdemes nem túl folyósat használni) a tojássárgákkal és a porcukorral elkeverjük, majd rákanalazzuk a süteményre. egy kés vagy egy kanál nyelével örvényeket mintázunk bele. Sütőbe helyezzük és 30-35 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni :) Aztán próbáljuk csak mértékkel fogyasztani vagy nem gondolni a kalóriákra! :)