2012. április 6., péntek

Répakeksz


Tavaly Húsvétra répatorta készült. Idén aprósüteménybe került a reszelt répa. A francia Gala Gourmandban már tavaly kinéztem egy répás whoopie pie receptet. Még akkor amikor az oreo whoopie pie készült szintén innen. Végül annyira puha és magában is hihetetlenül finom lett, hogy nem ragasztottam össze, szerintem simán megállja helyét egymagában is annyira finom.




Hozzávalók 20-25 darabhoz:
50 g puha vaj
50 g nádcukor (eredeti receptben porcukor szerepel, én nem azt használtam)
1 tojás
1 kk sütőpor
őrölt fűszerek (fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, kardamom)
1.5 ek méz
csipetnyi só
50 g reszelt répa (1 közepes répa)
150 g tönköly finomliszt


A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, mézet és a tojást. Habosra keverjük. Beleszórjuk a fűszereket, sót és sütőport majd a lisztet és répát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanálnyi kupacokat szedünk a tésztából (viszonylag távol egymástól, mert a massza elterül) majd 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.


Végül annyira ízlett, hogy készült még egy adag, de ezúttal került a masszába 50 g aprított étcsoki. Így is nagyon finom! Akinek kedve van természetesen ragasszon össze 1-1 kekszet és akkor máris kész a whoopie pie. Az eredeti receptben egy juharszirupos vajkrém van, de szerintem egy mascarponés vagy étcsokis krém is nagyon jó lehet!

Kellemes Húsvétot Mindenkinek!