2012. április 11., szerda

Kókusztorta


Volt itthon némi kókusztej meg kókuszchips, úgy döntöttem tortában végzik. Ha valami kókuszos akkor szeretem ha töményen érzem az ízét, azaz nem csak megmutatjuk neki a kókuszt. Úgy láttam vendégeimnek is ízlett, mert repetáztak :)



Hozzávalók (20 cm-es tortakeretbe)

Tortalap:
100 g teljes kiőrlésű keksz (nálam cukormentes)
50 g vaj
30 g kókuszreszelék

Krém:
200 ml kókusztej
150 g étcsokoládé
1-2 ek nád porcukor (ízlés szerint)
250 g mascarpone
1 zselatinfix

tetejére kókuszchips



A kekszet daráljuk, vagy klopfoló segítségével egy erős zacskóban összetörjük. A vajat mikróban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a darált kekszet és a kókuszreszeléket. A tortakeretet egy tányérra helyezzük majd belenyomkodjuk a kekszes kókuszos keveréket. A tányérra érdemes egy torta díszpapírt helyezni, hogy könnyebben tudjuk majd a tortát szeletelni. Amennyiben nincs díszpapír a folpack is megfelelő. A tortalapot hűtőbe helyezzük amíg a krém készül.
A kókusztejet felforraljuk, elzárjuk a tüzet majd hozzáadjuk a csokoládét és a porcukrot. Addig kevergetjük amíg a massza homogén lesz. Hagyjuk kihűlni majd hozzáadjuk a mascarponet és a zselatinfixet. Kanalazzuk a krémet a tortalapra. Hűtőbe helyezzük 2-3 órára, de még jobb ha éjszakára. Kókuszchips-et szórunk rá tálaláskor.
Tipp: Amennyiben nem áll rendelkezésünkre kókusztej, ez helyettesíthető tejszínben főzött kókuszreszelékkel. A kókuszreszeléket érdemes puhára főzni.