2012. április 15., vasárnap

Ez meg micsoda?


Első ránézésre volt aki csokinak nézte. Hát nem az :) Régóta szemeztem egy külföldi blogon fekete grissinivel. Blogom nevéhez hűen szeretek mindent ami színes, főleg mindent ami természetes alapanyagoktól lesz különleges színű. Ez a grissini is olyan. Tintahal festékétől lett ilyen fekete. Ízre szerintem egyáltalán nem lehetett érezni benne a "hal ízt".


Barátoknak készült. A nemsokára egy éves Eszter ha jól emlékszem kettőt is elrágcsált belőle. Remélem semmi baja nem lett a tintahaltól :) Minden esetre keze, arcocskája csupa fekete volt :) Szerencsére csak nyersen fog a tésztája. De akkor nagyon! Úgyhogy csak kesztyűvel készítse el bárki ezt a grissinit! 



Hozzávalók:
(én az eredeti recept felét készítettem)
125 g tönköly finomliszt
1/2 ek olívaolaj
90 ml víz (eredeti receptben kevesebbet írt, de nekem úgy nem állt össze a tészta)
1/4 tk himalája só
1/2 tk szárított élesztő
4 g tintahal tinta (doboz fele)


A hozzávalókat összekeverjük, néhány percig dagasztjuk (ha kézzel akkor kesztyűvel), majd pihentetjük fél órát. Vékony rudakat sodrunk és sütőpapírral bélelt tepsiben 200-220 fokon 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. Mártogatni való krémmel kínáljuk (több recept itt). Ezúttal nálunk karaván krémsajtos, görög joghurtos bazsalikomos kence volt. A rudak lehetnek hosszabbak is, hiszen a grissini jóval hosszabb, nálam most rövidek készültek. Ja és jóval vékonyabbak is lehetnek, némelyik nálam elég duci. Attól még ropogós lett az is.
Tintahal festék Ázsia boltban kapható.