2012. január 7., szombat

Ti mit reggeliztek?


Tudom: van aki semmit. Párom is ilyen. Én viszont nem tudok elindulni itthonról reggeli nélkül. Nem kell nagy reggelire gondolni, csak pár falat és máris indul a nap. Állandóan az egészséges táplálkozásról regélek, gondoltam megmutatom, hogy az átlagreggelik hogyan néznek ki nálam a rohanós reggeleken.




A tény, hogy Budapesten élek valójában könnyíti a különleges pelyhek, puffasztott magvak beszerzését. Tudom vidéken, Erdélyben sokkal nehezebb ilyesmikhez hozzájutni, de szerintem haladunk az irányba, hogy elérhetőbbek lesznek ezek az alapanyagok mindenki számára.
Nálam legtöbbször a fenti pelyhek és magvak vannak készleten. Ezek mind natúr formában, nem cukrozottak. Nem akarok külön regényt írni mindenikről, hogy melyik miért egészséges, hiszen az internet végtelen, nagyon sok írást találhattok róluk. A zabpehely, tönkölypehely és kukoricapehely talán könnyebben fellelhető a boltokban. Puffasztott barna rizs, amaránt mag és quinoa mag bizony Budapesten is csak bio boltokban kapható.
A kukoricapehelyről talán annyit írnék, ha megnézitek a címkét bizony a legtöbb verzióban ott az összetevők között a cukor...sok időmbe telt, mire végre találtam olyat, ami cukrozatlan. Elsőre ausztriai Sparban futottam vele össze: Spar Vital márkájú, de azóta szerencsére itthon is forgalmazzák.
Két jó beszerzési helyem van ezekre: DM és a Mediline. Nem fizetett reklámok ezek, csak mivel már többször kaptam olyan emaileket, hogy mit hol szerzek be, ezért gondoltam megosztani.

Nos a mai reggeli: fenti pelyhek, puffasztott magvak, natúr joghurt, egy kevés szeletelt mandula és jó sok gránátalma.

Mindenkinek szép hétvégét!