2012. január 20., péntek

Lila burgonya fetával, mentával


Na igen...bedőltem a reklámnak. Már napok (vagy talán hetek?) óta olvasom, hogy Sparban kapható svájci kék burgonya. Hát vettem és főztem vele. Ízlett. Egy bajom volt a vásárolt krumplival, hogy a szép méretes krumplik alatt mogyorónyi darabok rejtőztek...elég jó marketingfogás, mert azt ugye nem látja a vásárló. Mindegy, az is finom volt. Pont azokból a mogyoró méretűekből készült ez a saláta.
Régen vettem édes lila burgonyát. Ez most szokásos krumpli...talán egy ici-picit édesebb mint a kudui krumpli (Várkudu a falu, ahol nagyszüleim élnek).
Egy gyorsan elkészíthető krumplisaláta készült. Ajánlom ezt ebédre, vacsorára vagy éhesebbeknek köretnek valami hús mellé. Természetesen bármilyen burgonyával készíthetjük.



Pontos receptet grammokban nem fogok írni, mert igazán fogtam néhány apróbb lila krumplit és sós vízben megfőztem majd meghámoztam és karikákra vágtam. Hozzáadtam egy kevés kockára vágott feta sajtot, majd megszórtam friss mentával, frissen őrölt színes borssal és meglocsoltam egy kevés olívaolajjal. Aztán megettem :)